Búcsúznak a Microsoft egerei és klaviatúrái

microsoft classic intellimouse egér
Microsoft Classic Mouse
Vágólapra másolva!
Csak prémium Surface termékek maradnak a vállalat hardveres kínálatában.
Vágólapra másolva!

A Microsoft elsősorban szoftveres cégként ismert, azonban négy évtizede folyamatosan jelen van valamilyen formában a hardveres piacon is, az első ikonikus egerét még 1983-ban dobta piacra. Egy korszakot lezárva a vállalat pénteken közölte, hogy részben a hardveres fejlesztői részlegének zsugorítása miatt befejezte a megfizethetőbb Microsoft márkajelzésű hardveres perifériák, azaz egerek, billentyűzetek, webkamerák forgalmazását, a termékek már csak a készletek erejéig kaphatóak.

A jó használhatóságuk és a tartósságuk miatt kedveltek a Microsoft perifériai Forrás: Microsoft

Ezzel a cég nem lép ki teljesen a hardveres piacról, a Surface márkaneve alatt folytatja a prémium árkategóriás számítógépek és perifériák forgalmazását, a szóvivője szerint továbbra is kaphatóak lesznek a Microsoft által tervezett egerek és billentyűzetek.

A Microsoft márkájú perifériák sosem tartoztak a legolcsóbb megoldások közé, azonban remekül használhatónak és nagyon strapabírónak bizonyultak, általában volt értelme kiadni értük a felárat. Emiatt a forgalmazásuk megszűnése mindenképp szomorú hír, bár természetesen más közismert gyártóktól is vásárolhatóak jó áron korrekt perifériák, így piaci űr szerencsére nem marad utánuk.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!