El is felejthetjük az olcsóbb Apple headsetet

Apple Vision Pro
Vágólapra másolva!
Kihívásokkal néz szembe az Apple, visszavették a Vision Pro gyártását. Az olcsóbb modellt pedig egyelőre el lehet felejteni.
Vágólapra másolva!

A Financial Times jelentése szerint az Apple arra kényszerült, hogy érezhetően visszafogja a Vision Pro headset gyártását és eladási előrejelzéseit, a dizájn ugyanis túl összetettnek bizonyult. A terek szerint jövőre lesz az USA-ban elérhető a 3500 dolláros headset, ami több mint háromszor drágább a legtöbbe kerülő Meta-eszköznél.

Apple Vision Pro Forrás: Apple

Az eszközt egyedüliként összeszerelő kínai Luxshare bérgyártó kevesebb mint 400 000 darabot készít majd 2024-ben, vagyis igen távol került az Apple az eredeti 1 milliós céltól. A magas ár miatt így is elég lehetetlen helyzetben volt a Vision Pro, ez most súlyosbítja a helyzetet.

A jelentés szerint egyébként az Apple két kínai beszállítótól 130-150 ezer eszközhöz elég alkatrészt kért az első évre egyelőre, az olcsóbb verziót pedig elhalasztották. A nagy nehézségek a micro-OLED-kijelzők gyártása jelenti, kevés a hibamentes darab, ami megfelel az Apple-nek. A Luxshare sem örül, állítólag évi 18 millió Apple headset gyártására készültek.