Totális bukás lehet a 16 GB-os GeForce RTX 4060 Ti

nvidia geforce rtx 4060 ti videokártya grafikus kártya gpu
NVIDIA GeForce RTX 4060 Ti
Vágólapra másolva!
Másfél hét múlva kerülhet piacra, nem kíván engedni az árából az NVIDIA.
Vágólapra másolva!

Továbbra is veri a sors az új videókártyát vásárolni kívánó számítógépes játékosokat, a termékhiány tavalyi megszűnése ellenére nagyon drágák maradtak az új GeForce és Radeon videóvezérlők. A helyzet miatt az árérzékenyebb közönségű középkategóriás modellek rosszul fogynak, a nagyobb kereskedők rendre próbálnak a profitjuknak búcsút intve, akár 10 százalék feletti leárazásokkal megszabadulni a raktáraikban porosodó GeForce RTX 4060, GeForce RTX 4060 Ti, továbbá Radeon RX 7600 modellektől.

NVIDIA GeForce RTX 4060 Ti Forrás: NVIDIA

A helyzet ellenére az ígéretét beváltva az NVIDIA nagyon hamarosan piacra dobhatja a GeForce RTX 4060 Ti kártyájának 16 GB memóriával szerelt változatát, megbízható szivárogtatók szerint július 18-án kezdődik majd a bolti forgalmazása. A grafikus vezérlő 8GB és 16GB variánsai között csak a memória mennyiségében van eltérés, minden egyéb specifikációjuk azonos.

A dupla mennyiségű memória elsőre jól hangzik, azonban a források szerint semmi jele sincs annak, hogy az NVIDIA csökkenteni kívánja a termék eredetileg bejelentett árát, így Európában 500 euróért, olyan 190 ezer forintért kerülhet piacra. Ez érdekes annak fényében, hogy a jelenleg kapható 8 GB-os variánst közel eladhatatlanná teszi a 400 eurós (152 ezer forintos) árcédulája, az új modell még ennél is messze rosszabb ár-érték arányúnak ígérkezik.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!