Már biztosan nem lesz 440 megapixeles kamera a Samsung Galaxy S24 Ultrában

Samsung Galaxy S23 Ultra
Vágólapra másolva!
Titán keret és új telefotós kamera lesz, de 440 megapixeles főkamera nem. Körvonalazódik a következő csúcsmodell.
Vágólapra másolva!

Míg a Samsung Galaxy S23 Ultra Armor Aluminum keretet kapott, addig a Galaxy S24 Ultra jövőre már titán kerettel érkezhet meg. Ice Universe forrásai szerint ennek ellenére nem lesz nehezebb, sőt, valójában 1 grammal könnyebb, 233 grammos lesz az új modell. Mivel a titán sűrűbb és nehezebb, mint az alumínium, ezért más trükkökkel spórol a Samsung.

Samsung Galaxy S23 Ultra Forrás: Samsung

A szivárgások szerint a Galaxy S24 Ultra újdonsága lesz a frissített kijelző, az 50 megapixeles, 3x-os telefotós kamera. Míg a Galaxy S24 és a Galaxy S24+ az iPhone-ok mintájára teljesen lapos kialakítású lesz minden oldalon, addig a Galaxy S24 Ultra a lekerekített vonalat követi, hogy a gyártó megkülönböztesse és kiemelje a kínálatából.

Szóba került az is, hogy vajon megkapja-e a sokat emlegetett, 440 megapixeles kamerát a Galaxy S24 Ultra? A válasz az, hogy biztosan nem. A Samsung 50, 200, 320 és 440 megapixeles új szenzorokon dolgozik. Az első 1 hüvelykes, 1,6 mikronos képpontokkal, a Sony IMX989 ellenfele lehet, de túl drága lesz, így a Samsung csak eladásra kínálná. A 200 megapixeles HP7 nagyobb képpontokat és kicsit jobb képminőséget ígér a jelenlegi HP2-nél, de ez csak a Galaxy S25 Ultrában jelenhet meg – de állítólag ez is túl drágára sikerül, így a Samsung nem használná a saját mobiljaiban. A 320 megapixeles egység legkorábban a Galaxy S26 Ultrába kerülhet, míg a 440 megapixeleset valójában autókba, ipari használatra tervezik (egyelőre).