Drága lesz a hordozható PlayStation Portal

sony playstation portal ps5
Önmagában nem képes játékokat futtatni a PlayStation Portal
Vágólapra másolva!
Még idén piacra kerül a házon belüli játékstreamelésre szánt gamepad.
Vágólapra másolva!

A néhány hónappal ezelőtti megvillantását követően bejelentette a PlayStation 5 konzoljához tartozó, eddig csak Project Q néven emlegetett kiegészítőjét a Sony. A PlayStation Portal egy kijelzős kontroller, wifin keresztül boronálható össze a lakásban lévő PS5-tel, a konzolon futó játékok játszhatóak vele.

Önmagában nem képes játékokat futtatni a PlayStation Portal Forrás: Sony

A Sony szerint a PlayStation Portal elsősorban olyan háztartásokban jöhet jól, ahol rendszeresek a tévéhasználattal kapcsolatos viták. A PlayStation Portal jóvoltából a család gamer tagjainak nincs szükségük tévére a játékhoz, egyetlen kényelmesen használható „távirányítóban" a rendelkezésükre áll a kijelző és a kontroller.

Jó eséllyel kevesek meglepetésére a PlayStation Portal nem kompatibilis a PSVR2-es játékokkal, azonban rossz hír, hogy ismeretlen okból a PlayStation Plus Premium előfizetésen keresztül felhős futtatással játszott játékok sem streamelhetőek át a kütyüre.

A PlayStation Portalba 8 hüvelykes, Full HD felbontású, 60 Hz frissítési sebességű LCD kijelző került, fülhallgatók audio Jack hangcsatlakozón keresztül csatlakoztathatóak hozzá. Az akkus üzemidejéről nem ejtett szót a Sony, a még idén piacra kerülő eszköz ajánlott fogyasztói árát 220 euróban, olyan 84 ezer forintban határozta meg.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!