Elgázolták a nőt, majd ráparkolt egy robottaxi

önjáró, robot, taxi, robot taxi, Cruise,Automation,Self,Driving,Chevrolet,Bolt,Undergoing,Driving,Test.,Cruise
Cruise Automation self driving Chevrolet Bolt undergoing driving test. Cruise Automation is a self-driving technology company, a subsidiary of General Motors - San Francisco, CA, USA - October, 2019
Vágólapra másolva!
Kritikus állapotban van, a tűzoltók szabadították ki a kerék alól a lábát.
Vágólapra másolva!

Napokkal a houstoni forgalomfenntartós incidenst követően ezúttal San Franciscóban került szorult helyzetbe a Cruise robottaxis cég, az egyik járművét belerángatták egy cserbenhagyásos gázolásba. Az eset helyi idő szerint október másodikán este fél tízkor történt, egy jól látható gyalogos próbált átkelni a zebrán, ám közben zöld jelzést kapott a járműforgalom, mire érthetetlenül elgázolta egy kocsi.

Napokon belül másodjára magyarázkodhatott a Cruise Forrás: Shutterstock/ Michael Vi

A szerencsétlenül járt nő először az autó motorházának tetejére került, majd onnan a felpattant a kocsi tetejére, végül a szomszédos sávba esett. Ebben éppen jött egy üres Cruise robottaxi, az önvezető rendszere a gyanús helyzetet érzékelve satufékezett, azonban így is sikerült áthajtania az áldozaton, majd a nő lábán állt meg a hátsó kerekével. A gázoló sofőr elmenekült a helyszínről, a járókelők értesítették a hatóságokat. A nőről a tűzoltók emelték le a Cruise autóját, az állapota kritikus.

A Cruise robottaxija nem hibázott, a körülmények alapján jó eséllyel egy emberi sofőr sem lett volna képes elkerülni az áldozat második elgázolását. A mostani incidens elgondolkodtató része, hogy ki hívott volna azonnal segítséget az áldozathoz, ha nem lettek volna a balesetet látott járókelők.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!