Egy héten belül elkelhet az Activision Blizzard

bobby kotick activision ceo
SUN VALLEY, ID - JULY 07: Bobby Kotick, chief executive officer of Activision Blizzard Inc., attends the Allen & Company Sun Valley Conference on July 7, 2015 in Sun Valley, Idaho. Many of the world's wealthiest and most powerful business people from media, finance, and technology attend the annual week-long conference which is in its 33rd year. Scott Olson/Getty Images/AFP
Vágólapra másolva!
Csak a brit versenyhivatal végleges jóváhagyására vár a Microsoft.
Vágólapra másolva!

Napokon belül véget érhet az önálló vállalatként működő Activision Blizzard pályafutása, a The Verge belsős forrása szerint ha minden jól megy a Microsoft számára, akkor a péntekre eső október 13-án a tulajdonába kerülhet a játékkiadó.

A Microsoft általi felvásárlást követően Bobby Kotick várhatóan távozik majd az Activision Blizzardtól Forrás: AFP/Scott Olson

Amennyiben ez megtörténik, akkor húsz hónapnyi huzavona végére kerül pont, a Microsoft eredetileg még idén tavasszal le kívánta zárni a 68,7 milliárd dolláros akvizíciót. Ezt versenyhatóságok akadályozták meg, a vélt piactorzító és fogyasztóellenes hatásai miatt az Egyesült Államok és az Egyesült Királyság illetékes szervei próbálták akadályozni az üzletet, oroszlánrészt a Sony konzolos üzletágának aggodalmaira alapozva.

Az USA versenyhatósága ugyan nem adta fel a küzdelmet, azonban az első körös bírósági eljárás elveszítését követően megakadályozni már nem lesz képes a felvásárlást, míg a Microsoft által felajánlott további feltételek láttán szeptember végén visszavonulót fújt a brit versenyhatóság. A Microsoft már csak a végleges brit jóváhagyásra vár, a várakozások szerint ez a jövő hét során befut majd, ezt követően pedig azonnal tollat kíván ragadni az adásvételi szerződés aláírására.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!