Kétféle processzorral jöhet a Galaxy S24

Samsung, Galaxy S23, széria, csúcsmobil, okostelefon
Az ultra 6,8 inches QHD+ Super AMOLED kijelzőt kapott
Vágólapra másolva!
Közben kiszivárgott, hogy mire képes a Samsung Exynos 2400 központi egysége.
Vágólapra másolva!

Moderált meglepetésre a Samsung pár napja részlegesen bejelentette a következő generációs, csúcsmobilokba szánt rendszerlapkáját. Az Exynos 2400 drámai előrelépésnek ígérkezik a bukásnak bizonyult a Exynos 2200-hoz képest, a jövő év elején érkező Galaxy S24-ben debütálhat, ezzel együtt pedig a gyártó visszatérhet a termékcsalád esetében megszokott, két rendszerlapkás felálláshoz.

Az idei Galaxy S23 mobilok kizárólag Qualcomm Snapdragon 8 Gen 2 chippel kerültek piacra, miután házon belül nem tudott alternatív rendszerlapkát készíteni a Samsung Forrás: Origo

Most friss információk érkeztek az ügy kapcsán, iparági pletykák szerint az új Exynos 2400 rendszerlapkát a Galaxy S24 és a Galaxy S24+ okostelefonok globális változataiban használhatja a Samsung, míg a Galaxy S24 Ultrát minden piacon Qualcomm Snapdragon 8 Gen 3 chippel szerelheti.

Röviddel az értesülés befutását követően a Geekbench jóvoltából kiszivárgott az Exynos 2400 processzorának várható teljesítménye is, egy Galaxy S24+ telefont használva futtatták le a mérőprogramot. Eszerint a rivális Snapdragon 8 Gen 3-gyel párban van a Samsung újdonsága, egyszálas futtatói teljesítményben 8,1%-kal, míg a többszálas futtatáskor 4,4%-kal lassabb annál.

Ez nem akkora különbség, ami ténylegesen észrevehető volna a készülékek használatakor, így ezúttal talán nem panaszkodnak majd az Exynos chipes Galaxy S24-et vásároltak, hogy átverve érzik magukat, mert kisebb teljesítményű terméket kaptak a pénzükért cserébe, mint a más országokban élő társaik.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!