MI-vel elemzik az igazgatók beszédét a befektetők

Business is full of uncertainty Bad News Male Beauty Fashion White Collar Worker Businessman Portrait One Man Only Men Male Tantrum Copy Space Facial Expression Fashion Model Attitude Refusing Sulking Arms Crossed 30s Mid Adult Adult Gesturing Waiting Sta
Portrait of a handsome young businessman standing with his arms crossed
Vágólapra másolva!
Ezt tudják az érintettek, elindult a felek közti macska-egér játék.
Vágólapra másolva!

Újabb abszurd példa érkezett a gépi tanulás és a mesterséges intelligencia használatára, egyes befektetők már ezekkel a technológiákkal elemzik a tőzsdén jegyzett vállalatok vezérigazgatóinak beszédét a pénzügyi eredmények ismertetése során.

Az üzleti iskolába járás mellett jobban teszik, ha a színészképzőbe is beiratkoznak a leendő cégvezetők, már a hangrezgéseket is elemzik a befektetők Forrás: Getty Images/iStockphoto/Yuri Arcurs

Ennek célja, hogy felmérjék a beszédük során az érzelmi állapotukat, ezzel további betekintést kapva a cégek belső állapotába. Olyan faktorokat elemeznek, mint például a beszédtempó módosulása, a hangmagasságban és a hangerőben beálló változások, az öntudatlan hangkiadás, az emberi füllel nem is hallható „mikrorezgések" jelenléte.

A tapasztalatok alapján az új típusú megfigyelési módszerrel kinyerhetőek a befektetők számára értékes extra információk, viszont a nagyvállalatok vezetői egyre inkább tisztában vannak a megfigyelésükkel, és próbálják a vélt vagy valós érdekeiknek megfelelően megvezetni az elemzést. Ez részben több pozitív üzenettel történik, ami viszont probléma, hiszen az is megvezetheti a befektetőket.

Macska-egér harc bontakozott ki az igazgatók, továbbá az őket tulajdonképpen poligráfozni próbáló befektetők között.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!