Kilépett az okosórák piacáról egy közismert gyártó

Fossil Gen 6 Hybrid
Vágólapra másolva!
A termékeit használók még jó ideig számíthatnak szoftverfrissítésekre.
Vágólapra másolva!

Hosszú éveken át a Google hűséges partnerének bizonyult az okosórás piacon a Fossil, azonban a termékeit nézelődőknek feltűnhetett, hogy a 2022-es évjáratú Fossil Gen 6 Wellness Edition óta nem jelentett be újdonságot a termékkategóriában, ami kissé gyanúsnak titulálható.

Fossil Gen 6 Hybrid Forrás: Fossil

Valóban: a pár hónapja felröppent pletykákat megerősítve a márka bejelentette az okosórák piacáról való kivonulását, a jelenlegi Fossil Gen 6 modellek az utolsó darabok. Nem világos, hogy ezek meddig maradnak újonnan megvásárolhatóak, azonban a cég szóvivője szerint nem kell aggódniuk a gazdáiknak, a vállalat támogatni fogja a „következő néhány évben" az okosóráikat.

„Az okosórás piac körképének elmúlt évekbeli jelentős megváltozását követően azt a stratégiai döntést hoztuk, hogy kilépünk az okosórák piacáról. A Fossil Group átirányítja az erőforrásait az olyan erősségeinek és meglévő alapüzleteinek támogatására, amelyek erős növekedési potenciállal rendelkeznek: izgalmas és tradicionális órák, ékszerek, bőrtermékek tervezésére és forgalmazására kíván fókuszálni, saját és más márkanevek alatt" – magyarázta a vállalat szóvivője.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!