Ez történik a lopott Steam Deckkel

valve steam deck kézikonzol játékkonzol linux
Steam Deck
Vágólapra másolva!
A vevők szerencséjére nem kötelező hivatalos szervizben javíttatni.
Vágólapra másolva!

Az internetről használtan vett elektronikai eszközök esetében mindig fennáll a veszély, hogy lopott holmit sikerül vásárolni, ami adott esetben nem is működik, miután távolról letiltotta az eredeti gazdája. Most kiderült, hogy a lopottan vett Steam Deckkel is ráfázhatnak a vásárlók: ugyan a Valve konzolját nem lehet távolról „téglásítani", de a tolvajlás bejelentése esetén a sorozatszáma alapján minden hivatalos támogatási szolgáltatásról elesik az eszköz.

Csak az akku eltávolítása nehézkes a Steam Deck szerelése során Forrás: iFixit

A helyzetre egy redditező hívta fel a figyelmet, egy éve vette az eBay piactéren a Steam Deckjét, most pedig nem részletezett probléma miatt hivatalos szervizbe szerette volna küldeni. Az ügyintézés során a gép sorozatszámából kiderült, hogy lopott egységről van szó, így a Valve semmilyen szín alatt sem hajlandó foglalkozni vele,

még a vevő költségére történő javítását sem vállalja.

Jelen esetben jó hír, hogy a Steam Deck javarészt csavarhúzóval házilag is könnyen javítható termék, bárki vásárolhat hozzá pótalkatrészeket. Emiatt a pórul járt vevőnek két opciója is van, megjavíthatja maga a kézikonzolját, vagy ha ezzel nem kíván foglalkozni, akkor megkereshet egy nem hivatalos műhelyt a problémájával.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!