Szinte mindenki iPhone-t vesz, akinek telik drága mobilra

apple iphone mobilozás fotózás
Fotó: Daniela Araya / Unsplash
Vágólapra másolva!
Tavaly a tíz legnagyobb darabszámban értékesített telefonból hét az Apple terméke volt.
Vágólapra másolva!

Ugyan a világon eladott okostelefonok körülbelül csak harmada iPhone, de üzleti értelemben az Apple egyértelműen megnyerte az okostelefonos háborút az androidos készülékekkel szemben: aki képes és hajlandó drága okostelefont vásárolni, az iPhone-t vesz magának.

A Counterpoint piackutató cég most újabb mellbevágó infografikával támasztotta alá ezt a helyzetet, adatai szerint a tavaly legnagyobb darabszámban értékesített tíz okostelefonból hét az Apple terméke volt. A sejthetőnek megfelelően a gyártó három generációnyi készüléke került fel a listára, a régebb óta kapható iPhone 13 és iPhone 14 modellek mellett ráadásul az ősszel piacra került iPhone 15 és iPhone 15 Pro is megtalálhatóak rajta, pedig nem voltak hosszú ideje kaphatóak az újév beköszöntekor.

apple iphone android samsung galaxy
A 2023-as évben világszerte a legnagyobb darabszámban fogyott mobilok TOP10-es listája
Fotó: Counterpoint Research

A lista utolsó három helyén a Samsung készülékei végeztek, ráadásul a prémium iPhone-okkal teljes kontrasztban belépőkategóriás modellekről van szó. Ezeket világszerte nagyságrendileg annyian vásárolták meg, mint az említett iPhone 15-öket, pedig tavalyelőtt október és tavaly február között kerültek piacra, azaz a teljes 2023-as évben, vagy annak a javában kaphatóak voltak.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!