Nem érkezik új Xbox jövőre

Vágólapra másolva!
Tagadja a Microsoft, hogy új Xbox konzolt dobna piacra 2010-ben, bár az valószínűsíthető, hogy a masinához készülő kamerás, mozgást, arcokat és hangot felismerő  Project Natal irányítóval szerelt új változat kerül majd boltokba az Xbox 360-ból.
Vágólapra másolva!

Az új konzol megjelenésének híre azt követően látott napvilágot, hogy Steve Ballmer, a Microsoft elnök-vezérigazgatója egy chicagói rendezvényen szót ejtett a cég játékgépével kapcsolatos várható újításokról. Ballmer az eseményen egy olyan irányítási technológiáról beszélt, amely lehetővé teszi a játékok és más programok alkalmazását bárminemű periféria kézben tartása nélkül, csupán mozdulatokkal és beszéddel.

A redmondi cég vezetője minden bizonnyal az E3 videojáték-ipari expón bemutatott Project Natal nevű fejlesztésről beszélt, amely egyébként a show legérdekesebb bemutatott újdonsága volt. Szolgáltatásai hasonlóak a Nintendo Wii-éhez, ám nem mozgásérzékelős kontrollert, hanem két darab kamerát használ, így képes felismerni, és a beolvasni a játékos mozdulatait, amelyek alapján aztán a virtuális karaktert is megmozgatja.


Így lehet majd használni a Project Natalt

Noha a Project Natal megjelenését a legtöbb szakértő 2010-re várja, megjelenéséről a Microsoft egyelőre semmi konkrétumot nem árult el, a cég a CNetnek úgy nyilatkozott, valóban nem terveznek jövőre új változatot piacra dobni az Xbox 360 konzolból, mivel a 2005-ben megjelent játékgép termékéletciklusa még a feléig sem ért. Ugyanakkor az is nagyon valószínű, hogy a konzolból az újfajta kontrollerrel szerelt alapcsomagot is piacra dob majd a gyártó, minden bizonnyal erre utalhatott a chicagói rendezvényen Steve Ballmer "új" Xboxként.