Mégis nyert a válogatott

2005.04.06. 9:32

Bár a bolgárok ellen csak az utolsó percekben sikerült hozni a nagy sikernek nem tekinthető hazai döntetlent, a nézőknél nyert a magyar válogatott múlt szerdán. A kutyával és nem éppen csendes családdal rendelkező Győzike meghökkentő magabiztossággal hozta az első helyeket minden vizsgált korcsoportban, az MTV legnézettebb műsora ezúttal is a Névshowr volt - másfélmillió néző látta és hallgatta Nagy Feró porosodó Ricse-emlékeit és Karda Beáta csilingelő kacagását -, a szombat estét pedig gond nélkül elvitték a megasztárok.

Győzike mindent vitt a múlt héten, a családkövetős félreality minden vizsgált korosztálynál első lett. A már régóra alkalmazott recept ezúttal is bevált: végy egy kiskutyát, egy-két pajkos, huncut gyerkőcöt, és vígjátéki fordulatok közé helyezve ez már önmagában fél siker. Hozzá jön még a csetlő-botló Romantic-frontember, a néha érthetetlenül rikoltozó, de amúgy nagylelkű, családszerető anyuka, és máris megvan a 2 millió 200 ezer néző és a 41,3 százalékos nézettség. A 19 és 49 éves kor közöttieknél még magasabb volt az arány, az épp tévé előtt ülőknek 45,7 százaléka választotta a harsány Győzikét - ebben az esetben ez 1 millió 40 ezer embert jelentett.

Az RTL Klub szokásosan jó teljesítő, napi műsorai mellett (Barátok közt, Fókusz, Legyen ön is milliomos!) igen szép nézettséget produkált a természetesen "sorsdöntő"-nek kikiáltott magyar-bolgár futballmeccs. A legjobbnak tartott Gera helyett a gyengébb tudású, de szebb Vincze Ottó volt a nemzeti válogatott csapatkapitánya, így a női nézők is engedékenyebbek voltak, hagyták, hogy a férfi döntsön szerda este: 42,8 százalék választotta a focit (1 millió 914 ezer néző), miközben a TV2-n vetített Columbo nyomozását 31,9 százalék leste feszült figyelemmel (1 millió 441 ezer tévéző). Ugyanekkor az MTV-n a Rejtélyes bűnügyek ment, ám igéretes címe ellenére csak 7,3 százalék volt kíváncsi a titkokra.

Hasonlóan sokan figyelték a magyar Oscarként beharangozott Aranycsirke-díjátadót, csütörtök este kilenc és fél tizenkettő között: 1 millió 401 ezer embert, a tévézők közel 40 százalékát érdekelte a Fábry Sándor vezette gála, így sokan látták, amint a Kontroll megkapja a sokadik díját, és Koltai Róbert is újabb elismeréssel gazdagodik. A hazai viszonylatban mindenképp igényes show-val szemben a Hangyák a gatyában című film második része ment a nagy riválisnál, ám ez 1 milliónál kevesebb nézőt, 23,1 százalékot érdekelt.

Április 1-jén a teljes lakosság körében az Áll az alku című TV2-es vetélkedő 1 millió 725 ezer főt vonzott a képernyők elé, megszorongatva a vele szemben futó Barátok közt című szappanoperát (1 millió 861 néző). Az RTL klubos fölényben akadt pár TV2-es siker is, így másnap, a Magellán című tudományos magazinműsor kötötte le a nézők többségének figyelmét - az ugyanezen idősávban sugárzott Fókusz Plusz-t kevesebben nézték. Szulák Andrea játékos show-műsora, az Activity Fekete Pákót és zenésztársait vetette be (bár sok zenész erősen méltatlankodna, ha kollégának nevezné őket a mulatós nótákkal haknizó Pákó), ezt 1 millió 688 ezer fő nézte, míg az RTL Klubon futó Szeress most! című szappanoperát 1 millió 314 ezren lesték, holott van ott esemény: Emese újabb lépést tesz, hogy visszanyerje Tibor és Alexa bizalmát, miközben Lőrinc megtalálja Gábor gyenge pontját.

A szombat estéinket jó ideje uralja a Megasztár, most a duettek estéjét a teljes lakosság körében 1 millió 858 ezer fő nézte, ennyien látták, amint szerencsétlen dalválasztását követően kiesik a versenyből Bartók Eszter. Pontosítunk: az este negyed tizenkettőkor kezdődő eredményhirdetésre a nézőseregből csak 1 millió 503 ezer ember maradt, ami azt jelenti, hogy 350 ezer néző a nagy feszültség következtében rajtaütésszerűen elaludt, vagy éppen - nyilván a fiatalabb korosztály - elindult valami buliba, szombat lévén.

Vasárnap este a Napló 1 millió 580 ezer fős nézettséget produkált, míg a Medicopter 117 című filmet 1 534 ezer néző kísérte figyelemmel, azaz a TV2 korábban mindent vivő magazinja már több hete betegeskedik, ennél nagyobb volt a fölény korábban. Az MTV legnézettebb műsora ezúttal is a Névshowr volt, 1 millió 583 ezer néző látta és hallgatta Nagy Feró emlékeit és Karda Beáta csilingelő, kedves kacagását.

Előző
Következő

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK