Lost: a sziget nem ereszt

Vágólapra másolva!
Január 31-én indult az Egyesült Államokban a Lost negyedik évadja, ennek kapcsán a sorozat kétértelmű hősét, Sawyert alakító Josh Holloway nyilatkozott a BuddyTV-nek: a színész főként a szerepről és a jövőbeni történésekről beszélt.
Vágólapra másolva!

A Lost-rajongók egyik szeme sírhat, a másik nevethet, hisz a tizenhat részesre tervezett negyedik szezonból egyelőre csak nyolc epizódot adnak le: a munkálatok ugyanis tavaly augusztusban kezdődtek, de a november elején kirobbant írósztrájk miatt félbemaradtak. Az új szezon egyébként már a záró trilógiát kezdi, erre utalhat az első epizód címe is: The Beginning of the End, vagyis A vég kezdete. Az alkotók összesen hat évadot terveznek, mivel, mint mondták, a sorozatot a csúcson szeretnék abbahagyni, addig, amíg van benne elég energia.

Ötletes jelenetekben, meglepő fordulatokban egyelőre nincs hiány, erre Josh Holloway is rámutatott a BuddyTV-nek adott interjúban: "Még mindig teljesen meg vagyok hökkenve attól, hogy az alkotók képesek meglepni minket is" - fogalmazott. Holloway elárulta, a főbb folyamatokba természetesen bevonják a színészeket, kellő mennyiségű információt kapnak ahhoz, hogy el tudják játszani a jeleneteiket, de a teljes forgatókönyv titokban marad előttük, így gyakorlatilag ők is csak a kész epizódokban szembesülnek a történésekkel.

Holloway szerint az új évad igazán odakeni a rajongókat a falhoz: "Kapaszkodjanak a székükbe, mert minden epizódban óriási robbanás várható". Szükség is van a sűrű jelenetekre, hisz a sorozat befejezésének időpontját már kitűzték a készítők, nincs idő szétfolyatni az eseményeket. A szigetre viszont új emberek érkeznek, akikkel csak tovább tágul a kör, még dinamikusabbá válik a történet, és talán végre a szigetről is kiderül egy s más.

Sawyer tovább őrlődik jó és rossz énje között, de az általa a múlt évadban elkövetett bűntény őt magát is meglepte, így Holloway elmondása alapján most inkább a jó felé fordul, azért harcol, hogy ne kerüljön végleg a sötét oldalra. Holloway szerint annyiban könnyű dolga van, hogy a gonoszság nem eredendően van benne jelen, inkább afféle védelmi mechanizmusról van szó, melyet szülei meggyilkolása miatt alakított ki. A színész egyébként úgy látja karakterét, mint aki folyamatosan keresi az utat saját embersége felé, ám néha jókorát botlik.

Holloway kedveli a figurát, és döntéseit kellőképp "támogatja" is: "Nyitott vagyok mindenre, bármelyik utat is választják számomra a készítők, én örömmel megyek végig rajta". Azt is elárulta azonban, hogy bár színészként remek feladat eljátszani Sawyert, azért szeretne más szerepekben is feltűnni, így sok meghallgatásra, társasági eseményre jár. Véleménye szerint a színészet (legalábbis Hollywoodban) olyan, mint a sakk: ha az elején rosszul lépsz, könnyen kicsinálhatnak. Bevallása szerint neki is volt pár rossz döntése, de tanult a hibáiból, leginkább a türelmet kell gyakorolnia, várni a megfelelő szerepre.

A meghallgatások az írósztrájk miatt persze most nem vezetnek sehová, de a 2007-es Whisper (Suttogás) című filmben például gyerekrablót játszott, aki egy gazdag család sarját tartja fogva. Holloway egyébként az Aerosmith egyik dalához, a Cryin'-hoz készített videóklipben tűnt fel 1993-ban, majd olyan sorozatok egy-egy epizódjában vendégszerepelt, mint a Buffyhoz kötődő Angel, a Walker, a texasi kopó, a Helyszínelők és az NCIS.