Pofozkodó nők a tévében

Vágólapra másolva!
A futball-Eb nem mindenkit köt le ezekben a hetekben: bizonyára akad olyan, aki telenovellákba menekül egy esősebb nyári napon. Itt egy videó, a lényegről.
Vágólapra másolva!

A telenovellákat a magyarok szeretik keverni a sorozatokkal és a szappanoperákkal, holott előbbiek főképp spanyol vagy portugál nyelven készülnek, előre meghatározott hosszban, száz-kétszáz részben, és jobbára kereskedelmi csatornán egy órát tart egy-egy epizód. Mikor forgatni kezdik, látják a végét: ez az egyik nagy különbség az amúgy félórás, végeláthatatlan nagy masszában hömpölygő szappanoperákkal, mint a Barátok közt vagy a Jóban Rosszban. Utóbbiak akár sok ezer részt is megérhetnek, szemben a dél- és közép-amerikai telenovellákkal.

Könnyű nyári videót mutatunk be most, amelyben a lelkes gyűjtő a konfliktusok egyik csúcspontját jelentő pofonokra koncentrál. Mondani sem kell, a nagy melodráma közben el-elcsattan pár ütés, de a kollekció nem teljes, mivel sok százat is össze lehet biggyeszteni, ha valaki nagyon ráér. A telenovellákban több a női könnycsepp, mint egy romantikus, tiszta, nyári estén csillag az égen, de nem csak pityeregnek a hősnők, vadul ütlegelik is a riválist, ha épp elszemtelenedni látszik.

A videón látható, hogy férfiak a legritkábban vernek nőket, annál gyakoribb ellenben, amikor a női szereplők civakodnak, azt rikoltván a másik arcába öt centiről, hogy "mikor veled szeretkezett, akkor is rám gondolt", vagy csak szimplán ennyit üvöltve: "szuka!"


A pofonok sokfélék. Akad olyan, amit dühös anyuka oszt ki az ártatlan és ártalmatlan fiát nyilvánvalóan rossz útra terelő lánynak, van olyan, amit féltékeny amazonok helyeznek el egymás, pirosítóval amúgy is ellátott arcán, máskor pedig az össze-vissza hazudozó, de végül lebukott amorózó kapja az ütést. Akad olyan, amit gúnyolódó, jókedvűen röhögcsélő szépség kap, akad olyan, aminél a védőnek esélye sincs, a vélhetően szánalmas és légből kapott magyarázat legelején elcsattan.