Vérrel írják a Spartacus-sorozatot

Vágólapra másolva!
Erotikus és véres sorozatot ígérnek a jövő év elején képernyőre kerülő, Új-Zélandon forgó Spartacus: Blood and Sand producerei. A szereplők közt ott van Lucy Lawless, aki éveken át alakította Xenát.
Vágólapra másolva!

Erotikus, látványos sorozatnak ígérkezik a Spartacus: Blood and Sand, mely elsősorban olyan történelmi produkciók híveire számíthat, mint a Róma vagy a Tudorok. Előbbi sorozattal korábban sokat foglalkoztunk, még a nagy, tömeges csatajelenetek elmaradása ellenére is látványos tudott maradni, mindössze azzal, hogy minden kellék, ruha, díszlet hónapokon át készült, úgy, hogy történészek vizsgálták, eredetinek hatnak-e. A Róma végül hiába volt öt évadra tervezve, csak kettő készült el, a minőségből nem akartak engedni, több pénz pedig nem volt rá az HBO-nál.

A Spartacus: Blood and Sand viszont a Starzra érkezik 2010 januárjában, nagy dobásnak szánják - mi legjobb esetben is tavasszal, de inkább jövő ősszel láthatjuk a képernyőn, még akkor is, ha mostanában lényegesen rövidebb az átfutási idő, nem kell évekig várnia a magyar tévézőnek.

A szereplőkről: Spartacus alakítóját, Andy Whitfieldet nem sokan ismerik. Brit, Walesben nőtt fel, a sheffieldi egyetemen tanult, majd öt éven keresztül Londonban dolgozott az építőiparban. Tíz éve költözött Ausztráliába, ott Sydney-ben drámát, színészetet tanult, majd kipróbálta magát különféle ausztrál sorozatokban, melyek közül a McLeod lányai a legismertebb, igaz, ebben csak epizódszerepe volt.

Forrás: [origo]

Nála lényegesen ismertebb azonban Lucy Lawless, aki Lucretia szerepét kapta a sorozatban. Mondhatjuk, ő a húzónév, hiszen milliók ismerik: Xenaként talán még jobban. A színésznő új-zélandi születésű, a Spartacus-sorozatnál is bábáskodó Rob Taperttel és Sam Raimivel is dolgozott együtt a Xena forgatása közben. Akkora dobása azóta sem volt, de a Csillagközi romboló-ban sokat játszott, ráadásul feltűnt olyan világszerte ismert sorozatokban is, mint a CSI: Miami helyszínelők, az X-Akták, a leszbikusokról szóló L, a Veronica Mars, a Futballistafeleségek, a Tarzan vagy a Két pasi - meg egy kicsi.

Egy kis ízelítő:


Robert Tapert producer szerint sem sokban fog emlékeztetni a képi világ a 300-ra vagy a Gladiátor-ra, noha kétségkívül sok hasonlóság van a sztorikban, és az ókor is adott. Azoknak is üzent, akik az új Rómá-t várják: annak első évadja százmillió dollárba került, a Cinecittá stúdióban dolgoztak rajta ezrek, ennél azért lényegesen kevesebb pénzből készül Új-Zélandon a Spartacus, amit digitális trükkökkel igyekeznek olyan látványossá tenni, mint a nagy elődöket. Fanyalgók biztosan lesznek, de a véres akciójelenetek hívei már várják a sorozatot, és abban is bíznak, hogy Lawless ezúttal többet mutat a testéből, mint a Xena idején. Elvére nem csak véres homokban egymást kaszaboló, izmos férfiak öldöklő harcáról szól majd a Spartacus: ígértek orgiákat is a producerek.