"Azt fogom csinálni, amit én szeretek" - Tolvai Renáta a győzelem után

Vágólapra másolva!
A Megasztár 5 nyertesének, Tolvai Renátának egyelőre tetszik új élete, úgy érzi, eddig azt kapta a sztárságtól, amire vágyott. Nemzetközi karrierre törekszik, ezért az első lemezén több nyelven szeretne énekelni - miközben magyar állampolgárságért folyamodott, Nagyváradon pedig máris megkapta a Magyar Kultúráért Díjat. 
Vágólapra másolva!

Tolvai Renáta körülbelül egy hónapja nyerte meg a Tv2 tehetségkutatóját, amivel az élete gyökeresen megváltozott. "Nagyon nagy pörgés van, rengeteg fellépés, fotózások, interjúk. Most kezdtük a Megasztár-turnét is, szóval egyfolytában pörgünk, de pont ez a jó. Ezt nem lehet elképzelni, nem lehet rá felkészülni, ezt meg kell élni. A legjobb része az, amikor kiállok a színpadra, és látom az embereken, hogy vártak, és szeretnek. A legrosszabb benne - ha egyáltalán van ilyen -, hogy mindig álmos vagyok, nem tudom kipihenni magam" - mondta az [origo] megkeresésére a nagyváradi lány.

Az énekesnő még mindig nem fogta fel teljesen, hogy ő lett az év hangja, de karrierjét így is tudatosan építi, mint ahogy egy-egy fellépését is: szerinte egy koncerten a színpadkép ugyanolyan fontos, mint maga az előadás, táncosainak ezért saját maga tervezett ruhát. A közönség eddig vevő a produkcióira: "Nagyon aranyos a közönség, állandóan kiabálnak, teljesen bolondok, és sokan hoznak ajándékokat is. Eddig nem volt rossz tapasztalatom, mindenki felől csak a szeretet érzem - de persze kellenek azok az emberek is, akik nem szeretnek, tőlük is lehet tanulni" - véli Renáta.

Hamarosan megjelenik egy lemez az énekesnő Megasztár-ban hallott dalaiból, utána nem sokkal jön ki a saját albuma is. "Mindenképpen az R'n'B irányába szeretnék menni, Beyoncé, Rihanna, Aretha Franklin stílusában, és azt szeretném, ha a lemezen magyar, román és angol nyelvű dalok is lennének. Remélem, hogy lesz piaca a zenémnek, de anélkül is mindig azt fogom csinálni, amit én szeretek" - fogalmaz Renáta, aki szerelmével, Kállay-Saunders Andrással is tervez közös számot.

Közben megkapta nyereményautóját is, bár jogosítvány híján egyelőre nem tudja vezetni; beadta a kérelmet a magyar állampolgárságért, Nagyváradon pedig január 22-én veszi át a Magyar Kultúráért Díjat - a ceremónián részt vesz Románia kulturális és örökségvédelmi minisztere is. Emellett újra barna lett, de ennek csupán praktikus oka van: "A Megasztár során többször festették a hajamat, mint amennyiszer egyébként szoktam, emiatt kell két hét, amikor pihentetem a színt, utána lehet majd újra színezni. Akkor majd megint szőke leszek" - mondja.

Miután megnyert egy tehetségkutatót, tanáccsal is tud szolgálni annak, aki a későbbiekben jelentkezne hasonló műsorba: "Álmodozzon nagyon sokat, és tegyen is érte. Merje megmutatni magát mindenféle helyzetben, mindenféle stílusban, ne féljen semmitől. Nyíljon meg a verseny közben, ne próbáljon meg maszkot feltenni, mert az emberek az őszinteséget szeretik."