Tíz éve ért véget a Megasztár 2: mi lett Torres Daniékkal?

Torres Dani
Vágólapra másolva!
2005 tavaszán ért véget a TV2 énekes tehetségkutatójának második évada, amiből Molnár Ferenc Caramel került ki győztesként. Erős mezőny volt: ebben a szériában tűnt fel mások mellett Torres Dani, Pflum Orsi, Bartók Eszter, Pál Tamás, Bella Levente és Tóth Gabi is. Néhányukról a mai napig sokat hallani, nem maradtak távol a zenétől és a képernyőtől, többen azonban szinte teljesen eltűntek az elmúlt tíz évben. Utánajártunk, kivel mi történt.
Vágólapra másolva!

Torres Dani dala színdarabot ihletett

A fiatal énekes a tehetségkutató előtt utazásokat szervezett, a Megasztár-ban szerzett ismertséget azonban jól kamatoztatta. "Igen sokrétű most a tevékenységi köröm, egyszerre több szálon rohangászó pókként élem az életem. Alig több mint egy hónapja jött ki a legújabb dalomhoz a videoklip, egy előző dalomra meg konkrétan egy színdarabot építünk Bűnbánat, Főnév címmel, amit május 27-én a Kossuth Klubban mutatunk be. A darab háromszereplős, Janik László rendezi, és egy pszichiátriára került zenész küzdelmét, szerelmét és az emberi lélek bonyolultságát mutatja be. Ezenkívül a Spirit Színházzal ismét felrakunk egy közös produkciót, a Kabaré-t, Dér Henivel és Karalyos Gáborral" - mesélte az Origónak.

Büszke az alkotással töltött pillanataira Forrás: Torres Dani/Facebook

"A színházon kívül természetesen a zene sem marad el, Budapesten az Old Man's-ben játszunk zenésztársaimmal május 19-én, majd Fegyverneken lépünk fel, illetve Székesfehérváron az Ezer Lámpás Éjszakáján. Nem bántam meg, hogy jelentkeztem a műsorba, hisz rátett arra a sínre, amit mindig is szerettem volna csinálni, és ami szívvel-lélekkel teljesen én vagyok."

"Minden egyes pillanatra büszke vagyok, amit alkotással tölthetek, hisz fantasztikus ajándék az az emberi tulajdonság, hogy valami teljesen újat és egyedit hozz létre.

Büszke vagyok arra, hogy e folyamat közben is egyfolytában tanulok önmagamról, az életről és az emberi lélekről."

Pál Tamás hangját sokszor hallhatjuk

"Mielőtt megismert a közönség a műsorban, már játszottam színpadon, így a színészet sokkal régebbre nyúlik vissza az életemben. Eleinte az IBS Színpadon léptem fel a Földessy Margit rendezte darabokban, aztán a színház kicsit kimaradt, a szinkronizálásra feküdtem rá, ez tölti ki több mint hét éve a mindennapjaimat" - mesélte.

Az egykori megasztáros többször kölcsönözte a hangját film- és sorozatszereplőknek. "A Walking Dead, Egyszer volt, Trónok harca, Smallville, Nancy ül a fűben, Született feleségek mellett olyan nagy mozikban is szinkronizálhattam, mint A hercegnő és a béka vagy a Jégvarázs. Ezek a Disney-mesék gyermekkori álmomat váltották valóra, hisz már kétszer is lehettem herceg."

Pál Tamás a Veres 1 Színház egyik darabjában Forrás: Pál Tamás

"Emellett a Vocaltoons nevű a capella csapatot rakom össze Fehér Gábor volt Cotton Club Singers-taggal, aki gyerekként nagy kedvencem volt, most pedig együtt dolgozhatok vele, ami nagy öröm számomra. Részt vesz ebben a munkában a nővére, Fehér Adrienn mellett Borbás Erika, Bartus Patrícia és Czutor Ignác is. A repertoárban Disney-mesedalok vannak, nagyon komoly hatszólamú vokál hangszerelésben."

Nem kellett a civil munkájába visszaállnia a műsor után, az elmúlt tíz évben a zene és a színház töltötte ki az idejét.

"Azzal foglalkozhatok, amit szeretek, és amit szívből csinálok, ugyanakkor szinte semmit sem a Megasztár-nak köszönhetően értem el,

maximum a közönség szeretete az, ami onnan ered. Ahogy Verebes István mondta rólam az Egérfogó premierje után a rendezőnknek: A táncdalénekes egész jó színész."

Bella Levente újraélesztené rockzenei karrierjét

Rádiós és tévés műsorvezetőként tevékenykedik, a zene kicsit háttérbe szorult egyéb munkái miatt. "Egy új könyvön dolgozom, ami az aktuális közélettel foglalkozik. Zenélek is, de nem olyan aktívan, mint korábban. A Beatles munkássága előtt tisztelgünk a The Apples nevű zenekarral, és van egy akusztikus duóm is egy kedves barátommal. Épp jön a fesztiválszezon, Dunakeszitől Zalaegerszegig sok helyen leszünk."

Egy könyvön dolgozik, rádióban hallható, de zenél is Forrás: Bella Levente/Facebook

"Egyáltalán nem bántam meg, hogy jelentkeztem 2004-ben a Megasztár-ba, rengeteget kaptam tőle, tapasztalatot és élményt egyaránt.

Egy dolgot vesztettem el vele, a rockzenei karrieremet. Az egy kicsit fáj, de túlélem. Dolgozom az újraélesztésén."

És a többiek

Megkerestük Pflum Orsit is, aki csak annyit árult el, hogy a Magyar Televíziónál dolgozik, Gál Csaba Boogie pedig nem szeretett volna mesélni, nem akar újra a médiában szerepelni.

A második helyen Palcsó Tamás végzett 2005-ben, ő az elmúlt tíz évben sem pártolt el a zenétől és az énekléstől, karácsony előtt a harmadik nagylemeze jelent meg. Több díjjal jutalmazták munkáját, főszerepet játszott az 56 csepp vér című rockmusicalben, és 2013-ban A Dal-ban is indult, azonban a döntőig nem jutott el. Egy ideig egy párt alkottak Tóth Gabival, legutóbb pedig azzal került be az újságokba, hogy a trafikpályázaton öt trafik nyitására kapott engedélyt.

A teljes csapat tíz évvel ezelőtt Forrás: Pál Tamás/Facebook

Bartók Eszter a Hangfestők nevű együttessel sokat koncertezett egy ideig, külföldön is többször léptek színpadra, mostanában azonban eltűnt, honlapja és közösségi oldala sem aktív. A döntőbe jutott Bálint Ádám, Kovács Tímea és Kósa Ivett is, róluk sem igazán hallani. A szériában tűnt fel Caramel és Tóth Gabi, ők ketten máig nagy népszerűségnek örvendenek, a zenélés mellett a kereskedelmi csatornák is számítanak rájuk műsoraikban.