Mi lett A konyhafőnök döntőseivel?

Konyhafőnök Ági Dani
Vágólapra másolva!
Az RTL Klub főzőműsorának harmadik szériáját Orbán Ági nyerte, a döntőben Sass Dani ellen harcolt a tízmillió forintos fődíjért és A konyhafőnök címért. A verseny óta eltelt időben mindegyikük visszazökkent a hétköznapokba, de komoly terveik vannak a gasztronómiával. A széria két legjobbja mesélt az Origónak.
Vágólapra másolva!

Az RTL Klub vetélkedője a harmadik évaddal volt képernyőn, az elsőt Kiss Kálmán, a másodikat Lovász József Domi nyerte - hozzájuk csatlakozott novemberben az új győztes. Az öthetes küzdelem végén ezúttal is ketten álltak a konyhapultok mögött, végül Ági Danit legyőzve nyerte el A konyhafőnök címet és a tízmillió forintot. Mindkét finalista háromfogásos menüsort készített a zsűrinek, ebben a feladatban pedig régi csapattársaik voltak segítségükre.

Fördős Zé, Bernáth József és Vajda Pierre a terített asztalnál nemcsak a fináléban nyújtott teljesítményt, hanem a többhetes verseny alatt készült fogásokat is értékelte. A döntést nehezen hozták meg, végül Orbán Áginak adták át a csekket és díjat. A forgatás óta több hét eltelt, a két legjobb is visszazökkent a hétköznapokba, megkerestük őket, hogy meséljenek terveikről.

Saját gazdaságot épít

Orbán Ági élete nem sokat változott a verseny óta, a vidéki településen, ahol él, eddig is mindenki ismerte és köszönt neki. Tervei azonban egész mások, mint A konyhafőnök előtt: saját biogazdaságot terveznek a férjével, gurulós büféjével célba venné a Balatont és a fesztiválokat, de előbb megvárja, míg kicsit lecsendesednek a dolgok körülötte.

"Ha kicsit elül a műsort követő zaj, akkor nyugodtan megtervezem, hogy mihez szeretnék kezdeni, semmit nem akarok elkapkodni. A nyeremény egy részét a nemrégiben vásárolt somogyi házunkra szánjuk, a pénzből a tervezettnél korábban be tudjuk fejezni az új otthonunkat. Most kis területen élek nagy házban, de jobban vágyunk nagyobb területre, ahol kisebb a ház. Ott fogjuk beindítani a családi gazdaságot, a kertben lesznek gyümölcsök, zöldségek és állatok. A férjem méhész, de szeretnénk teheneket is tartani, hogy saját sajtot gyártsunk."

Végig magabiztosan versenyzett Forrás: RTL Klub

"Azon is gondolkodom, hogy majd lesz ott egy jól felszerelt nyári konyhám, ahol főzős videókat forgatunk, szeretnék adni valamit a közönségnek. A gurulós büfé is a terveim közt szerepel, a gazdaságban termelt alapanyagokból készítenék ételeket, legurulnék a Balatonra árulni a nyáron. Bernáth Józsi azt mondta, mikor legutóbb találkoztunk, hogy ő szeretne lenni az első vendégem" - mesélte.

Nem volt feszült a helyzet

A környezetében élők tudták róla, hogy otthonosan mozog a konyhában, a közelebbi ismerősei biztosak voltak a győzelmében a döntőn. Állítja, a siker titka az, hogy az ember a versenyhelyzetben végig magabiztos, nála csak egyszer tört el a mécses a stressz miatt.

de még pont jókor sikerült kiadnom magamból, utána nyugodtabban versenyeztem tovább. Dani nagyon jó partner és vetélytárs volt, nem volt feszült köztünk a helyzet, sőt, éreztem, hogy teljes szívvel őszintén örül a győzelmemnek."

Jó partnerként, jó vetélytársként beszél Daniról Forrás: RTL Klub

Nem kapott rosszindulatú megjegyzéseket és beszólásokat, nem is aggódott emiatt. "Csak anyukámat féltettem, nehogy kiboruljon, ha valami rosszindulatú kommentet olvas rólam. Hál' istennek engem nem bántott az internet népe, nem volt rossz élményem. Szegény Annamarit sokan piszkálták, én ebből kimaradtam. Számomra a legnagyobb nehézség az volt, hogy egy darabig titokban kellett tartani az eredményt. Itthon volt már a polcon a díj, a gyerekek is büszkélkedtek volna már az anyukájukkal."

Fontos a kreativitás

Sass Dani a második helyen végzett az RTL Klub főzőműsorában, korábban csak a négy fal között készítette el fogásait. "Nyolc éve dolgozom marketingterületen, és kerestem mellé olyan tevékenységet, ahol szintén fontos a kreativitás. Egyrészt ennek, másrészt az életmódváltásnak köszönhetően találtam meg a gasztronómiát. Hamar

ha látom, hogy miből, hogyan készülnek el a fogások. Innen aztán a hétköznapi főzésen túl hamar jöttek a különlegesebb alapanyagok, a bonyolultabb technikák."

A gasztronómiában is fontos a kreativitás Forrás: RTL KLub

Főzni sosem tanult, így tisztában volt azzal, hogy nála profibbakkal kell majd megküzdenie a versenyben.

Az utcáról belépve, gyakorlott szakácsokat legyőzve állhatott fel a dobogóra.

"Egy versenyben mindenki győzni akar, és ahogy egyre közelebb kerültem hozzá, engem is megérintett. Tudtam, hogy itt nálam sokkal jobbak is lesznek, Ági is az volt. A döntőt ugyan nem én nyertem, de rengeteg pozitív visszajelzést kaptam a nézőktől, mindenki dicsérte, hogy milyen emberien viselkedtem. Ezúttal nem egy megtört második helyezettet láttak a nézők. Mivel sokat sportolok, tisztában vagyok azzal, hogy sokszor nem a győzelem, hanem a befektetett energia a fontos."

A sportnak is köszönheti, hogy így reagált az eredményre Forrás: RTL Klub

A közösségi oldalakon több ezer követője van, akiknek a későbbiekben szeretne egyedi tartalmakat készíteni. Úgy gondolja, a marketing és a gasztronómia sok szempontból hasonlít, szívesen ötvözné a kettőt. "Idén lettem harmincéves, ezért is tökéltem el, hogy valami újítást viszek az életembe, valami kihívásra vágyom. Nem akarom elengedni a 7500 követőmet, akik hirtelen a műsor hatására bukkantak fel a semmiből. Nagyon kedvesek egyébként, gyakran kapok kérdéseket ételek kapcsán, kíváncsiak arra, én hogyan nyúlnék egy alapanyaghoz, vagy milyen elkészítést javasolok."

A versenyben ügyelt arra, hogy mindig tisztességesen játsszon, munkája miatt fontos volt számára, hogy hiteles maradjon. "Attól még, hogy egy tévéműsorban szerepelek, be kell mennem tárgyalni, dolgoznom kell a kollégák között. Ügyeltem rá, hogy úgy tudjak a munkahelyemre bemenni reggelente, hogy nem kell rosszul éreznem magam a szereplés miatt. Bernáth József séf rengeteget segített intelmeivel a verseny alatt, tudom, hogy tanácsaira a későbbiekben is számíthatok."