Románia
15:002024. június 17.
Ukrajna
Belgium
18:002024. június 17.
Szlovákia

A pokolban másképp múlik az idő, mint a Földön

David Bryan "D.B." Woodside
Vágólapra másolva!
David Bryan "D.B." Woodside a Lucifer sorozat egyik kulcsszereplője, magát az ördögöt kell meggyőznie arról, hogy térjen vissza rendes tartózkodási helyére. A sajtónak kiadott Warner-interjúban a karakter motivációiról, viselkedéséről mesélt, és arról, kinek alakítását tartja nagyra.
Vágólapra másolva!

Ha az alvilág már Lucifer számára is unalmas, akkor az ördög az Angyalok városába megy – és pokolian jó mulatság veszi kezdetét. Lucifer Morningstar (Tom Ellis) sármos és ellenállhatatlan emberi alakot öltve a város lakóinak legsötétebb titkai után vizslat.

Amikor egyik kiszemeltje brutális gyilkosság áldozata lesz, a férfi belebotlik az ügyet vizsgáló Chloe Decker (Lauren German) nyomozóba, és a fejébe veszi, hogy segít a tettes kézre kerítésében. Hiszen mi okozhatna nagyobb örömöt az ördögnek a Földön, mint az, amit a pokolban is naphosszat végez: a gonoszak büntetése.

A probléma csak az, hogy Lucifer nemcsak az ügy, hanem Chloe iránt is mind jobban érdeklődik. A nőre ugyanis láthatóan nem hat a férfi ördögi bája, ez pedig igencsak bosszantja Lucifert. Hogy a káosz teljesen legyen, Isten a Földre küld egy angyalt, Amenadielt (D.B. Woodside) , hogy győzze meg Lucifert: térjen vissza oda, ahova valóban tartozik.

D.B. Woodside Forrás: © Warner Bros. Entertainment Inc.

Bemutatnád pár szóban a karaktered?

Amenadiel Lucifer testvére. Harcos angyalként egyetlen küldetéssel érkezik a Földre: vissza kell juttatnia Lucifert a pokolba. Lucifer már ötödik éve vakációzik Los Angelesben – ami a "lenti" időszámítás szerint nagyjából csak egy hét, de a pokolban épp kezd elszabadulni a pokol, így tényleg itt az ideje, hogy Lucifer hazatérjen.

Mi történt Lucifer távolléte alatt?

Van egy zseniális mondat az első epizódban: "Mégis mi rossz történne odalent, ha az Ördög nincs ott, hogy vigyázzon arra a rengeteg emberre? Megszöknének?" Amenadiel küldetéstudata és igazságérzete is azt diktálja, hogy Lucifert visszaküldje a Pokolba.

Hogyan jellemeznéd a két férfi kapcsolatát?

Kapcsolatok a klasszikus nagytestvér-kistestvér felállás. Lucifer elmondhatatlanul rossz fickó, ő az örök bajkeverő. Ezzel szemben Amenadiel mindig úgy cselekedett, ahogy apja elvárta – és tessék, most éppen őt küldi a Földre, hogy térítse jobb szándékra a tékozló testvért, akinek persze esze ágában sincs visszamenni.

A Lucifer hétfő esténként megy a Viasaton Forrás: © Warner Bros. Entertainment Inc.

Akkor mégis hogyan szándékozik visszacsalni őt a Pokolba?

Amenadiel legalább négy verziót eszel ki testvére átverésére. Ha a meggyőzés nem segít, akkor megpróbálja úgy alakítani az eseményeket, hogy Lucifer ne érezhesse jól magát.

Hogyan hat egy angyalra az Angyalok Városa?

Amenadiel harcos angyal, lényegében csak a harchoz ért, így a Földre szállva olyan újdonságokkal szembesül, mint az alkohol és a szex. Ezek az emberek számára természetes dolgok, de olyasvalakinek, aki világéletében csak harcolt? Mindezt Los Angelesben, úgyhogy azt elmondhatom, hogy a nézők számára is rendkívül izgalmas lesz, ahogy ezek a külső hatások formálják majd ezt a földre szállt angyalt.

Ki vagy mi alapján formáltad meg a karaktered?

Volt egy elképzelésem, ami már a kezdetektől inspirált: Idris Elba alakítása volt a Thorból. Ő ott hihetetlenül erős, de ugyanakkor nagyon is csendes jelenléttel bírt. Pont emiatt soha nem tudhattad, hogy mikor fog robbanni. Ez mindenképpen hatással volt az én alakításomra is.

A Lucifer hétfőnként 21 órától látható a VIASAT3 műsorán.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről