Németország
21:002024. június 14.
Skócia
Magyarország
15:002024. június 15.
Svájc

Szédületes számok voltak az M4 Sporton

Saint-Denis, 2016. június 10. A győztes gólt szerző francia Dimitri Payet a 2016-os franciaországi labdarúgó Európa-bajnokság A csoportja első fordulójának Franciaország-Románia mérkőzése végén a Saint-Denis-i Stade de France stadionban 2016. június 10-én, az Eb nyitónapján. A házigazda franciák 2-1-re nyertek. MTI Fotó: Illyés Tibor
Vágólapra másolva!
Június 10-én 9,1 százalékkal ment teljes lakosságban a sporttévé, a francia–román csoportmeccset közel egymillió magyar nézte.
Vágólapra másolva!

Alighanem erre az egy hónapra várt az MTVA már jó ideje: elrajtolt a futball-Eb, és már az első nap kilőtt nézettségben az M4 Sport, amely ha nem is érte be az RTL Klubot és a TV2-t, teljes lakosságban igencsak megközelítette. Pénteken, a nyitónapon már 9,1 százalékos közönségarányt szállított, holott csak este volt rajta igazán látnivaló: egy tízperces megnyitó és a francia–román meccs.

18–49-ben még jobban szerepelt az állami sporttévé, 11,4 százalékot ért el. Ezzel ugyan a 12,5%-os RTL Klub mögé szorult, viszont bőven verte a 7,4-en leragadó TV2-t.

A győztes gólt szerző francia Dimitri Payet a Franciaország–Románia mérkőzés végén Forrás: MTI/Illyés Tibor

A Nielsen mérései szerint a nem különösebben pompás megnyitót 620 ezren nézték végig, utána viszont jelentősen megugrott a nézettség, 995 ezren figyelték a Franciaország–Románia csoportmeccset. A második félidőben 1 millió 33 ezres volt az átlagnézettség, az M4 Sport ilyet még nem ért el – és hol vannak még a magyar meccsek...

Nagy futballtornák, BL-meccsek esetében a nézettség mérése csalóka, mert sokan társaságban követik a találkozókat, sok ezren pedig kivetítők előtt, publikus üzemegységekben időznek, őket pedig nem számolja a nézettségmérés.

Heti nézettséggel hamarosan jövünk.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről