Egy nő, akit minden szexjelenet előtt felhívnak

2018.10.28. 09:57

Az HBO bejelentette, hogy mostantól minden egyes szexjelenethez úgynevezett intim koordinátort alkalmaz, aki a színészek érdekeit védi, és segít megelőzni a zaklatásokat.

A pornóipar mocskát bemutató Fülledt utcák-nál a második évad forgatásán már jelen volt egy intim koordinátor, Alicia Rodis, aki aztán a Megborulva című szériánál is közreműködött, sőt további készülő produkcióknál – a Watchmen sorozatváltozatánál és a Deadwood-mozinál – is számítanak rá az HBO-nál.

A Trónok harcánál is elkelt volna egy hasonló szakemberForrás: HBO

Miután a hölgyről a Rolling Stone is közölt egy portrét, az HBO bejelentette, hogy mostantól minden, szexjelenetet tartalmazó produkciójánál alkalmazni fog egy intim koordinátort, aki elsősorban a színészek érdekeit védi, esetleg a zaklatásokat is segíthet megelőzni:

Az új munkakör megteremtésében nagy szerepe volt Emily Meade-nek, aki a Fülledt utcák-ban a prostiból pornóssá vált Lorit játssza, így igen sok szexjelenetben kellett már részt vennie. A MeToo-mozgalom megjelenése után vetődött fel benne a kérdés, hogy ha a kaszkadőrök mindig rendelkezésre állnak, akkor a szexjeleneteknél miért nincs ott senki, aki a színészekre vigyáz – innen indult az új gyakorlat.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK