Németország
21:002024. június 14.
Skócia
Magyarország
15:002024. június 15.
Svájc

Tamási Eszter elkésett első tévés munkájáról

Tamási Eszter
Vágólapra másolva!
Egy egész generáció ismerte a tévéképernyőről a bemondónőt. Első tévés jelenése előtt egy vasalás úgy lefoglalta, hogy majdnem lemaradt az élő műsorról – ha kihagyja, lehet, hogy egész karrierje másképp alakul. Múltidéző tévés sorozatunkban egy 63 éves történetet vettünk elő.
Vágólapra másolva!

„1957-ben, egy kísérleti adásban konferáltam először a Televízióban" – emlékezett Tamási Eszter, akinek fekete, női szmokingban kellett megjelennie. „Nagy buzgalommal és izgalommal készültem az első fellépésre. Új blúzt varrtam magamnak és annyira belefeledkeztem a vasalásába, hogy... elkéstem. A műsornak mindenképpen kezdődnie kellett: nyilvános adás volt, külföldi vendégművészek is felléptek. Egy névre még mindig emlékszem: Bianca Cavallini."

Tamási Eszter Wikipédia

„Ilyen esetben az operatőröknek is sötétben kellett megjelenniük. Mezei Istvánon szmoking volt - őt kérték meg, hogy helyettem konferáljon. Én abban a pillanatban érkeztem, amikor elkezdte. Végighallgattam első szövegemet, majd az első szám után átvettem a szót. Azóta tudják rólam, hogy az utolsó percben mindig odaérek" – emlékezett első tévés munkájára.

Tamási Eszter tévébemondó, műsorvezető, színésznő is volt, 1957-től 1991-ig a Magyar Televízió bemondónőjeként dolgozott, az MTV Posztumusz Örökös Tagja, 1991-ben elhunyt.

Forrás: Arcanum Digitális Tudománytár

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről