Románia
15:002024. június 17.
Ukrajna
Belgium
18:002024. június 17.
Szlovákia

Idősotthonba költözne Endrei Judit

Endrei Judit
Budapest, 2013. április 3. Endrei Judit bemondó, szerkesztő-műsorvezető az M1 televíziós csatorna Ridikül című női beszélgetős műsorában, az MTVA gyártóbázisának 7-es stúdiójában. MTVA Fotó: Zih Zsolt
Vágólapra másolva!
A tévés bemondó szerint a mai felgyorsult világban már nem lehet elvárni a fiataloktól, hogy gondoskodjanak az idős szülőkről. Endrei Judit megbeszélte a lányaival, hogy ha idővel gondozásra szorulna, idősek otthonába költözik.
Vágólapra másolva!

Az egykori tévébemondó egész életében tudatosan élt, talán ezért sem meglepő, hogy már előre eltervezte, mi lesz, ha egyszer már nem lesz képes aktív életet élni. A 68 éves Endrei Judit sokat tűnődött a járvány idején arról, hogy bár nem fél az öregedéstől, tudja, hogy idővel neki is szüksége lehet segítségre. "A kiutat sokak számára a sport és a közösségi élet visszaállítása jelentheti. A gyaloglásnak idősödő korban nem csupán mentális építő ereje van, hanem kutatásokkal is alátámasztották, hogy gátolja az öregedés folyamatát" - kezdte a Borsnak.

Forrás: MTI/Zih Zsolt

Endrei Judit nemrég programokat kezdett szervezni idősek számára egy prémium idősek otthonában. "Közhelyként hangzik, de fontos, hogy megvalósítsuk az álmainkat. (...) Úgy vélem, szükségünk lenne végre olyan modellre, ahol az idősödő korosztály kötetlenül, ám jó körülmények között meg tudja találni a maga régi-új fiatalos, aktív elfoglaltságát. Egy jó társaságban, jó programokkal, mintha egy hotelben élne. (...) A gyerekeimmel már beszéltünk erről. Én azok közé tartozom, akik nagyon régóta úgy gondolják, hogy egy senior hotelben vagy egy ehhez hasonlóban szeretném befejezni a pályafutásomat.

Bennem semmilyen ellenérzés nincs egy ilyesfajta léttel kapcsolatban" - árulta el.

"Szép otthonom van, amit nagyon szeretek. Még nem terveztem meg, hogy hány év múlva lesz esedékes, de megteszem a szükséges lépéseket akkor, amikor majd úgy érzem, hogy nem élek ennyire aktív életet. Most még folyton jövök-megyek és teszem a dolgomat, és ez örömmel tölt el" - tette hozzá.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről