Pásztor Erzsi képtelen elmenni Csűrös Karola temetésére

Pásztor Erzsi, Kossuth-, Jászai Mari- és Balázs Béla-díjas magyar színművésznő, érdemes művész
Vágólapra másolva!
December 7-én kísérik utolsó útjára Csűrös Karolát. A színésznő nem sokkal 85. születésnapja után halt meg. A Madách Színház saját halottjának tekinti Csűröst, és a teátrum a legjobb barátnőjét, Pásztor Erzsit kérte fel, hogy mondjon beszédet a temetésen. Ám a Jászai Mari-díjas színésznő nemet mondott, sőt, magán a búcsúztatón sem vesz részt.
Vágólapra másolva!

– Bár felkértek a beszédre, nem vállalom. Egy mondatot sem tudnék sírás nélkül elmondani, annyira magam alatt vagyok – mondta a Blikknek a könnyeivel küzdve Pásztor Erzsi. – Úgy döntöttem, hogy a temetésre sem megyek el.

Elegem van abból, hogy egymás után halnak meg a barátaim, a szeretteim, már mindenkit én búcsúztatok. Egyszerűen nem megy...

Én még élni akarok, és nem könnyű lelkileg megbirkózni azzal, ha ennyi temetésre kell járnia az embernek, és állandóan szembesül a halállal.

Pásztor Erzsi Fotó: Polyák Attila - Origo

Azt tudom, hogy a férje, Horváth Ádám mellé temetik Karolát, én pedig majd később kimegyek a sírhoz és elbúcsúzom tőle. Nem akarok ott lenni, amikor leengedik a koporsót, ráadásul a vírus miatt tömegbe sem merek menni, így lesz a legjobb.