Ha nincs Vincze Lilla, a győztes Kaukázus a legjobb négybe sem jut be

Vágólapra másolva!
Ha a zsűritag nem ad nyolc pontot a zenekarnak, akkor nem jutnak be a top 4-be, és a nézők sem tudtak volna rájuk szavazni.
Vágólapra másolva!

Mint írtuk, az Egyetlen szó nyerte A Dal 2021-et, és a győzelem mindenképp jogos, hiszen a tévézők szavaztak. Csakhogy a nézők nem a nyolc döntős dalból válogathattak, hanem abból a négyből, amelyet a legjobbnak ítélt a zsűri: ebből a top 4-ből pedig kis híján kicsúszott a Kaukázus, amelyet Vincze Lilla mentett meg. Ha ő másképp adja pontokat, valószínűleg Andelic Jonathan kerül még be a szavazható dalok-előadók közé, és persze minden másképp alakul. Itt a tabella:

MTVA

A Kaukázus nem kapott egyáltalán pontot Nagy Ferótól és Mező Misitől. Ferenczi Györgynél a nyolc versenydalból a negyedik lett az együttes száma, négy pontot kaptak ekkor, majd kaptak nyolcat Vincze Lillától, ezzel csúsztak vissza a top 4-be. Az Egyetlen szó tehát úgy nyerte meg az előadóik számára a 10 millió forintot, a klipkészítést és a nagylemez-kiadást, hogy két zsűritag egyáltalán nem szavazott rá, egynél második, egynél pedig negyedik volt. De a nézők döntöttek, náluk első lett, és ez a lényeg.

Itt a hivatalos klip: