Kóbor János nem megy el Benkő László sírjához a temetőbe

temetés, benkő lászló
Budapest, 2020. december 2. Kóbor János, Kossuth- és Liszt Ferenc-díjas énekes (j) és Presser Gábor, Kossuth- és Erkel Ferenc-díjas előadóművész, zeneszerző, zongorista és énekes Benkő László búcsúztatásán a Farkasréti temetőben 2020. december 2-án. Benkő László, a Kossuth- és Liszt-díjas Omega együttes egyik alapítója, billentyűse, zeneszerzője november 18-án, 77 éves korában hunyt el. MTI/Kovács Attila
Vágólapra másolva!
Kóbor János nehezen viselte Benkő László temetését. Képtelen volt végignézni, ahogyan barátját a föld alá teszik.
Vágólapra másolva!

Az énekes a Ripostnak elárulta, a jövőben nem fogja meglátogatni Benkőt a temetőben. "A szüleimhez se járok ki, és Lacihoz sem fogok kimenni a temetőbe.

A szüleim és Laci is minden nap velem vannak, minden nap valamiről eszembe jutnak. Azért sem megyek oda, mert az fájdalmas, rossz érzés, főleg, hogy már mindenki egy kis urnában van" - mondta.

Kóbor János Benkő László búcsúztatásán a Farkasréti temetőben 2020. december 2-án Forrás: MTI/Kovács Attila

"Laci temetésén például az volt számomra a még tragikusabb, hogy koporsóban temették el. Trunkos Andrissal ott álltunk a ravatalnál, és megkérdeztem tőle: benned nincs olyan érzés, hogy szegény Laci a koporsóban nincs elég melegen öltözve és talán fázik? Hiszen ott volt... Aznap éjjel legalább háromszor arra ébredtem fel, hogy Laci ott fekszik a föld alatt" - tette hozzá.