Idióták

Forrás: October Films

Lars von Trier 1998-as filmje a társadalmi normák felrúgásáról szólt, egyébként pedig a Dogma 95 nevű filmes mozgalom szellemében készült, amelynek egyik eleme volt, hogy a színészek szabadon, életszerűen játszanak. Ennek része volt egy csoportos szexjelenet is valódi behatolásokkal, aminek hitelességét a moziteremben ülve sem volt nehéz észrevenni. Von Trier később az Antikrisztusban, illetve A nimfomániásban is alkalmazott valódi szexjeleneteket, nem riasztotta el a nézők esetleges ellenérzése.

Pola X

Forrás: AMLF

Leos Carax sem riadt vissza soha a merészebb jelenetektől, már A Pont-Neuf szerelmeseiben is láthattuk a főhőst álló pénisszel rohangálni a tengerparton – a rendező következő filmjében, a Pola X-ben pedig valódi aktusra is sor került Guillaume Depardieu és Yekaterina Golubeva között. Bár a film jórészt emiatt híresült el, hozzá kell tenni, hogy a legexplicitebb képsoroknál állítólag testdublőrt alkalmaztak.

Legyél velem!

Forrás: Pan-Européenne

A magyar forgalmazásban jóval finomabb címet kapott a szintén francia film, hiszen az eredeti Baise-moi azt jelenti, hogy D*gj meg! – ennek megfelelően igen merész szexjelenetek is voltak benne, behatolást és orális szexet is mutattak.

Ken Park

Forrás: Vitagraph Films

A tabufilmjeiről ismert Larry Clark (Kölykök, Genya) alkotása már a velencei filmfesztiválon nagy botrányt okozott, és több országban kiváltotta a cenzorok haragját – ami nem is csoda, hisz zűrös tinédzserekről szólt, akik szinte mindent kipróbáltak. A filmben voltak imitált szexjelenetek is, de belekerült néhány valódi is, az egyik férfi szereplő például a kamera előtt maszturbált és élvezett el.

A barna nyúl

Forrás: Vincent Gallo Productions

Az egyik leghíresebb példa a valódi filmes szexre a The Brown Bunny, amelyet Vincent Gallo mintha csak azért rendezett volna meg, hogy Chloë Sevigny a végén orális szexben részesítse. Roger Ebert kritikus szerint a legrosszabb film volt, ami valaha lement a cannes-i filmfesztiválon, egyébként pedig egy road movie volt, nem sok cselekménnyel.

Lapozzon, a következő oldalon folytatjuk!