Ha nem lépnek, Csuti nevét kapja majd G.w.M és Kulcsár Edina gyereke

Kulcsár Edina
Vágólapra másolva!
Kulcsár Edináról nemrég derült ki, hogy várandós, sőt, már azt is tudjuk, hogy ő maga lepődött meg talán a legjobban, hogy ez hogy történhetett. Az öröm percei után azonban szembe kell néznie azzal a ténnyel, hogy az egykori szépségkirálynő még házas, vagyis kérdéses, hogy a születendő gyermeknek a magyar jog szerint mi lehet majd a vezetékneve.
Vágólapra másolva!

Edina és volt kedvese, Szabó András „Csuti" papíron még házasok, ami miatt erősen kérdéses, hogy a törvények kit is tekintenek majd a baba hivatalos apjának a születése után. Dr. Mester Csaba ügyvéd a Borsnak világossá tette,

a gyors válás és a villámgyors esküvő lehet a megoldás,

ha a szülők azt szeretnék, hogy gyermekük a a biológiai apa családnevén legyen anyakönyvezve.

"Magyarországon

a házasságon alapuló apasági vélelem az irányadó

a tekintetben, hogy ki kerül édesapaként bejegyzésre a születési anyakönyvi kivonatba, vagyis kinek a vezetéknevét is viselheti majd a gyerek. Apának azt a férfit kell tekinteni, akivel az anya a gyermek fogamzási idejének kezdetétől a gyermek születéséig eltelt idő vagy annak legalább egy része alatt házassági kötelékben állt - mondta a szakember.

Kulcsár Edina és G.w.M Forrás: Kulcsár Edina/Instagram

A másik megoldás

- Ha a válófélben lévő felek valamilyen okból nem tudják megsürgetni a hivatalos válásukat, megállapodhatnak abban, hogy a harmadik féltől született gyermek ne a férj, hanem az édesanya vezetéknevét kapja. Ehhez persze a házastársak mindegyikének beleegyező nyilatkozata szükséges. Az édesapa pedig csak azután veheti törvényesen is nevére gyermekét, ha a válást hivatalosan is kimondják - tette hozzá dr. Mester Csaba.