Így van most az intenzív osztályra került színész

Körtvélyessy Zsolt, Barátok közt
Kecskemét, 2010. november 26. Körtvélyessy Zsolt István szerepében játszik II. János Pál pápa (Karol Wojtyla): Az aranyműves boltja című darabjának próbáján, melyet Cseke Péter rendezésében 2010. november 28-án a kecskeméti Katona József Színház Kelemen László Kamaraszínházában mutatnak be. MTI Fotó: Ujvári Sándor
Vágólapra másolva!
Korábban már beszámoltunk róla, Körtvélyessy Zsolt szívműtéten esett át. A színésznek honvágya van, szerettei és kollégái is várják vissza, de még nem hagyhatja el a kórházat.
Vágólapra másolva!

Már tizenhét napja van kórházban a Jászai Mari-díjas színész. Körtvélyessy Zsoltot július 27-én operálták meg, majd két nappal később visszakerült a klinikára – olvasható a Metropol oldalán.

Azt mondta az orvosom, hogy jó darabig ez így is marad. Ma konzultáltak, hogy meg kell-e nyitni, mert felmerült, hogy ki kell pucolni a sebet, amiben egy betokozódás keletkezett a combhajlatomban. De szerencsére jó híreket kaptam, mert úgy tűnik, hogy az antibiotikumos kezelést folytatják" - kezdte a Metropolnak a színész. "Ha lehunyom a szemem, látom Velencét, újságokban, az interneten pedig azt nézem, hogy a kollégáim hol nyaralnak. Nekem sajnos ez elmarad. A betegségemmel egy időben kezdődött volna az egy hónapos szünetem, amit én kórházban töltök. Prágába mentünk volna 5 napra, nagyon szeretjük, gyönyörű város, és még terveztünk a Balaton mellett is egy kis időt eltölteni. De ezen már nem bánkódom, így is vannak rossz napjaim, amikor kicsit magam alá kerülök, de igyekszem ezekből a mélypontokból felrázódni. Ilyenkor próbálom terelni a gondolataimat olvasással, verstanulással. A hitem és a bizodalmam éltet, hogy talán most már vége ennek az egésznek" – tette hozzá Körtvélyessy Kinga édesapja, akinek szerettein kívül a színpad is nagyon hiányzik.

Forrás: MTI/Ujvári Sándor

"Közel van az évadkezdés, jövő héten már a próbák kezdődnek. Augusztus 24-ére pedig egy jeles eseményre hívtak meg, ugyanis 200. évfordulós lesz a Miskolci Nemzeti Színház. Ezen mindenképpen szeretnék részt venni, mert több mint tíz évet töltöttem ott. Nagyon szép időszak volt számomra, nagyjából 30 főszerepet játszottam" – magyarázta Zsolt, akit párja igyekszik mindenért kárpótolni.

És ami a legfontosabb, hogy nincs fájdalmam. Egy szörnyű napom volt, amikor rettenetesen rosszul éreztem magam, a láztól olyan hidegrázást kaptam, amit még soha nem éltem meg. Háromnegyed óráig tartott, azt hittem, abba belehalok. Egyfolytában rázkódtam, állítólag ez a vérmérgezésnek a velejárója. Abban is reménykedem, hogy a sok antibiotikum nem terheli meg a szervezetemet. A szívem már nem hagy ki, aggasztott, mert az öcsémnek is ugyanez volt a baja. Nálam 79 éves koromban kezdődött, és bizakodom, hogy nem kell ilyen beavatkozást többé végezni" – zárta a színész.