Hatalmas dologra készül sztrókja után a 96 éves Baranyi László

baranyi lászló szomszédok
Vágólapra másolva!
Nemrég írtunk róla, kórházba került a Família Kft. Szép nagypapája. Baranyi László fél arca lebénult, nem tudott beszélni, kiderült, sztrókot kapott. A színész akkor arról beszélt, szeretne még pár évet kapni az élettől. 
Vágólapra másolva!

96. születésnapján Baranyi László elmondta, az a kívánsága, hogy még néhány évig támogathassa az unokáját, Kamillát. "Remélem, még kapok pár évet a Jóistentől, szeretném megélni az unokám érettségijét és látni, ahogy belép a felnőttek világába. Az elmúlt évek nem voltak egyszerűek a számára, mert két nagyszülőjét is elvesztette, ami rettenetesen megviselte őt. Már csak az hiányozna, hogy én is itt hagyjam... Arról szó sem lehet" – jelentette ki a Família Kft. Szép nagypapája, akire várnak még vizsgálatok.

Az eddigi vizsgálatok alapján kiderült, hogy a koromhoz képest nincs szervi bajom. Viszont a vérem nagyon sűrű, ezért vérhígítót kell szednem. 93 éves koromig csak kívülről láttam kórházat, nem vagyok gyógyszerfüggő, mert nem is volt szükség rá idáig. Ezért voltam annyira elkeseredve, mert folyton azt kérdezgettem, az élet vége tényleg ilyen? Miért nem lehet másképp? Amikor rosszul lettem, potyogtak a könnyeim, azt hittem itt a vége – mesélte a Gobbi Hilda-díjas színész a Borsnak, aki néha elkeseredik, de rossz érzése nem tart sokáig. "A remény hal meg utoljára, a közmondás is ezt mondja, valahogy én is így vagyok ezzel a mostani helyzettel. Nem tudom, a meleg okozhatja-e, de vannak napok, amik nagyon rosszul indulnak. Időnként a közérzetem lehangoló, ilyenkor az jár az eszemben: öreg vagyok, nincs már értelme az egésznek. Néha küzdök a másik énemmel, hogy mi a fene van velem, hogy ilyen gondolataim támadnak. Ilyenkor aludnom kell egy jót, és utána másképp látom a világot" – folytatta, majd büszkén mesélt imádott unokájáról.

Okos kislány, leérettségizett. Most pedig újabb nehéz egy hónap vár ránk, ugyanis hamarosan felvételi vizsgát tesz, a médiában szeretne majd dolgozni. Az Örs vezér téren található egyetemre jelentkezett, csak azt nem döntötte el, hogy riporter vagy rendező szakra akar-e menni, mert eddig a vizsgákra koncentrált" – mondta a gondos nagypapa. A család hamarosan Ábrahámhegyre utazik, ott van a nyaralójuk. "Hétfőn indulunk. Sok hasznomat nem veszik, mert nem tudok már úgy dolgozni, mint régen, ez a család többi részére marad sajnos. Klára asszony 88 éves, de még mindig remekül van. Szívós, földbirtokos családból származik, viszont figyelembe kell venni a korát. Szeretünk ott lenni, most főleg a pihenésnek szenteljük az időnket. Van egy Rózsika nevű – egyik kedves kollégámról neveztük el – fűzfánk. Azóta akkorára terebélyesedett, hogy hárman sem érjük körbe. Annyira benőte a területet, hogy szépen beárnyékol mindent. Ott tudok igazán jókat aludni" – mondta boldogan a nagypapa, aki arról is beszélt, a Budapest ostromának a részvételéből írt forgatókönyvét szeretné megfilmesíteni.

Még ha négykézláb megyek, akkor is vállalok benne egy kisebb szerepet.

Forrás: József Attila Színház