Kiderült, miben halt meg 28 évesen az ismert sorozatsztár

Screening Of Freestyle Releasing's "Sharkwater Extinction" - Arrivals HOLLYWOOD, CALIFORNIA - JANUARY 31: Hayden Panettiere (L) and Jansen Panettiere arrive at a screening of Freestyle Releasing's "Sharkwater Extinction" at the ArcLight Hollywood on Janua
HOLLYWOOD, CALIFORNIA - JANUARY 31: Hayden Panettiere (L) and Jansen Panettiere arrive at a screening of Freestyle Releasing's "Sharkwater Extinction" at the ArcLight Hollywood on January 31, 2019 in Hollywood, California. (Photo by Amanda Edwards/Getty Images)
Vágólapra másolva!
Közzétették Hayden Panettiere öccse, Jansen Panettiere halálának okát, a család hétfő reggel közleményt adott ki.
Vágólapra másolva!

Mint írtuk, 28 évesen meghalt Jansen Panettiere. A színész házához rendőrök vonultak ki, idegenkezűségre utaló nyomot azonban nem találtak.

Hayden Panettiere és Jansen Panettiere Forrás: Getty Images/2019 Getty Images/Amanda Edwards

Ma közzétették Hayden Panettiere öccse, Jansen Panettiere halálának okát, a közleményből melyből kiderül, hogy Jansen szívnagyobbodásban halt meg.

Az emberi szív tömege normális állapotban átlagosan 250-350 gramm, mérete pedig nagyjából akkora, mint az egyén összeszorított ökle. Szívmegnagyobbodás esetén mind a szerv tömege, mind a térfogata megnő. A probléma hátterében jellemzően valamilyen kórfolyamat áll, azaz olyan betegségek, amelyek vagy nagyobb munkára késztetik a szervet, vagy pedig károsítják a szívizmot. Ilyenkor a szív azért nagyobbodik meg, mert így erőteljesebben képes összehúzódni. Egy ideig a szívizom az izomtömeg növelésével képes is a megnövekedett munkát ellátni, de később erejét veszítve elkezd tágulni, ezáltal összehúzódó képessége is csökkenni kezd - olvasható a Házipatika.hu-n.

Jansen Panettiere Hayden Panettiere öccse volt, összesen 39 filmben és sorozatban szerepelt 2002-től kezdve. Sok szinkronmunkája is volt, emellett pedig olyan szériákban tűnt fel, mint a Harmadik műszak, a Mindenki utálja Christ, a Gyilkos ügyek vagy a The Walking Dead.