Mutatjuk: ezért fizetett szexszel az ismert modell egy háziorvosnak

woman model silhouette, "ismeretlen" modell, ismeretlen, modell, modell sziluett, illusztráció
Silhouette of a woman's profile on a background of a window.
Vágólapra másolva!
Hónapokkal ezelőtt már felmerült, hogy a hazai sztárok egy része nem a szigorú diétának és az edzőteremben töltött időnek köszönheti vékony alakját, hanem cukorbetegeknek és túlsúlyosaknak szánt injekciók segítségével fogynak le ennyire gyorsan és látványosan. A fogyásnak ez a módja nem csak nagyon veszélyes, hanem illegális is. A téma most újból aktuális, mivel egy 43 éves, budapesti sztármodellt vesztegetéssel, egy 48 éves orvost pedig vesztegetés elfogadásával gyanúsítanak. A nő állítólag szexet kínált a férfinak, aki az aktus után már ki is állította az e-receptet. De mi ez a szer, mennyibe kerül, és miért terjedt el a sztárok között?
Vágólapra másolva!

A közösségi oldalakon módon azt bizonygatják többen is, hogy az egészséges életmódtól, a sok sporttól fogytak le vagy tartják magukat jó formában, esetleg a genetikának köszönhetik, hogy nincsen rajtuk semmi felesleg.

A soványság-divathullám körülbelül két éve kezdődött terjedni a sztárok körében itthon is. Vannak köztük olyanok, akik orvosi "segítséggel", vagyis vényköteles gyógyszerekkel próbálják meg elérni a céljukat. A náluk annyira népszerű készítmény mellékhatása a drasztikus fogyás.

Forrás: Shutterstock/Miramiska

A napokban derült fény egy igazán extrém esetre: szexet ajánlott egy ilyen gyógyszer felírásért egy sokat vetkőző, ismert magyar modell egy 48 éves nyíregyházi orvosnak.

Úgy tudjuk, hogy ez a "modell" máskor is szexelt pénzért. Jelen esetben a 43 éves nő lefeküdt az orvossal, aki pedig felírta a gyógyszert a gyanú szerint. Így pedig mindketten bűncselekményt követtek el - erről részletesen itt olvashat.

A készítmény cukorbetegek számára készült, mára már hiánycikk lett: akiknek szükségük lenne rá, nem tudják beszerezni azok miatt, akik a külsejüket szeretnék vonzóbbá tenni.

A Redditen és a Facebook egyik bulvárral foglalkozó csoportjában megnevezték a valóban rendkívül ismert modellt, egykori playmate-et, aki bajba került a szer miatt: a csontsovány modell az otthonában készített videókat, melyeken pont az alakjáról beszélt, és ebben a lakásban készült a rendőrség videója is, amin átvizsgálnak minden helyiséget, fiókot, és rátalálnak a szerekre.

Ismert magyar modell ajánlott szexet fogyasztószerért egy köztiszteletben álló nyíregyházi háziorvosnak Forrás: Police.hu

A durva fogyása sokaknak feltűnt az elmúlt időszakban, már egy orvos is figyelmeztette, hogy a további fogyás akár az életébe is kerülhet.

Az egykori playmate fél év alatt tíz kilót fogyott, és ma már csak mindössze 43 kiló.

Nem olcsó és veszélyes is a módszer

De mi ez a szer, ami ennyire népszerű a sztárok körében, és mit érdemes tudni róla? Állítólag Magyarországon kétféle típusa hódít jelenleg, a Saxenda (liraglutid hatóanyag) és az Ozempic (szemaglutid hatóanyag) nevű injekciók - írta korábban a Metropol.

Forrás: Shutterstock/Vladimir Gjorgiev

Mindkét szert testtömegcsökkentésre adják azoknak a betegeknek, akiknek a testtömegindexük jelentősen vagy kórosan eltér az egészségestől.

A használatukkal a szakértők szerint 5-6 hónap alatt akár a teljes testsúly 10-15%-át is elveszítheti az, aki rendszeresen alkalmazza.

Az injekciókat hetente kell beadni, a Saxendát (3 darabos) jellemzően 60 ezer forintért, az Ozempicet pedig 36 ezerért lehet megvenni.

A fogyni vágyó sztárok általában nem tartoznak azok körébe, akiknek egészségi állapota indokolja a készítmény alkalmazását, és a testtömegindexük sincs a kórosan magas tartományban. Ők próbálják ezeket a szereket cukorbetegeken keresztül vagy egyéb módon beszerezni.

Bűncselekményről van szó

Nemcsak veszélyes ezeket a szereket indokolatlanul beadni, hanem súlyos bűncselekménynek számít. Tóth Tamás obezitológus kifejtette, hogy igen komoly büntetésre számíthat az az orvos, aki a cukorbetegeknek szánt készítményt felírja úgy, hogy orvosilag az nem indokolt.

"Nem követem ezeket a trendeket, de mindenhonnan azt hallom, hogy nagy hiánycikk ez az injekció.
Azt tisztázzuk, hogy itt két készítményről van szó, amiből az egyiket legálisan lehet használni fogyókúrára, nem ez az, amit a cukorbetegnek is felírnak természetesen, de hasonló.

- idézi a Bors az orvos szavait, aki arra utalt, hogy az indokolatlan nagy kereslet miatt azok sem tudják beszerezni a szert, akiknek valóban szükségük lenne arra.

- mondta Tóth Tamás, aki úgy gondolja, hogy ez csak egy félmegoldás, hiszen ha nem váltanak életmódot és felhagynak az injekcióval, ugyanúgy visszatérnek a pluszkilók.

Örökre viszont nem használhatják indokolatlanul, hiszen

nagy egészségügyi kockázattal jár, mivel nagymértékben károsítja az emésztőrendszeret.

Információnk szerint a fenti botrányon kívül hasonló ügyek derülhetnek ki, akár ismert emberekkel kapcsolatban is.

A sztármodell egyébként eddig tagadta, hogy róla lenne szó, sehol nem nyilatkozott a témában és a közösségi odalain sem reagált, ahol egyébként máskor meglehetősen aktív. A lakásában készült rendőrségi felvételeken a kommentelők megtalálták a korábbi képeken látható bútorait, berendezéseit, úgyhogy szinte biztos, hogy hazudik, és ő a bajba került nő.