Az is világos lett, hogy a német nyomozók irányítanak, de a helyszínen vannak a portugál rendőrök és a britek is. 

Mint írtuk, a rendőrség május 23-án kezdte meg a felderítést a portugáliai Silves közelében lévő mesterséges gát és víztározó környékén. Két napja búvárokkal keresik a kislány maradványait - vagy ruháját - és mindent megtesznek azért, hogy végre valamilyen nyomra bukkanjanak a 2007-ben eltűnt gyermek ügyében. 

Kutatás a félszigetenForrás: AFP/Filipe Amorim

Május 24-i hírek szerint a brit rendőrség is jelen volt a portugáliai Arade gát átkutatásánál, amely fél órányi autóútra található a lány eltűnésének helyszínétől. A Madeleine McCann eltűnését vizsgáló rendőrség több zsákot is elvitt a dél-portugáliai keresés helyszínéről. A rendőrök a víztározót és a környező bozótosokat fésülték át, miután tippeket kaptak - azt azonban nem tudni, hogy mi volt a zsákokban.

Nem fecsegtek sokat

Christian Wolter német ügyész elmondta, hogy Portugáliában "bizonyos tippek" alapján nyomoznak. "Jelenleg nem fedhetem fel a hátteret, például azt, hogy miért kutatunk ott, és mit remélünk ott találni. Ez egyelőre a mi titkunk marad" - közölte. Egy, a nyomozást ismerő forrás a Reuters hírügynökségnek elmondta, hogy az akció valószínűleg a német gyanúsított férfi rejtekhelyén talált fényképekkel függ össze - ezeken a víztározó látható.

Pizsamát kerestek

Most úgy tűnik, hogy Madeleine McCann keresését lefújták: két nap után a portugál rendőrség bejelentette, hogy leállítja a keresést a Barragem do Arade víztározónál, mintegy 30 mérföldre attól a helytől, ahol Madeleine McCann eltűnt. Egy forrás szerint a kutatóegység utasítást kapott, hogy helyi idő szerint délután 4 órakor álljon le.

A cikk folytatódik, lapozzon!