Óriási a botrány Az idol című sorozat körül, amelyet leginkább a merész és öncélú szexjelenetek miatt támadnak, több alkotó és színész is kilépett belőle még az indulás előtt. A főszereplő, Lily-Rose Depp (Johnny Depp és Vanessa Paradis lánya) maradt, sőt többször meg is védte magát, hogy miért vállalta a rengeteg meztelenkedést és az olykor megalázó képsorokat.

Már az indulása előtt botrány robbant ki az HBO új sorozata, Az idol körül, miután Amy Seimetz rendező (Barátnő rendelésre, Atlanta) jó pár epizód leforgatása után kilépett a sorozatból – nem értett egyet ugyanis azzal a kreatív koncepcióval, amit az alkotó, a The Weeknd néven ismert Abel Tesfaye erőltetett. Mint kiderült, Tesfaye főleg provokálni akart a merészebbnél merészebb szexjelenetekkel, amelyek viszont eléggé öncélúak lettek, nem nagyon viszik előre a sztorit.

Lily-Rose Depp, Az idol. Kattintson a képre, nézze meg meztelenül is a színésznőt!Forrás: HBO

A történet egyébként egy popsztárról (Lily-Rose Depp) szól, aki egy korábbi idegösszeomlás és a turnéja lemondása után igyekszik feléleszteni a karrierjét – amikor azonban kiszivárog róla egy botrányos szexfotó, amelyen az látszik, hogy valaki az arcára élvez. Jocelynt látszólag nem nagyon érdekli a dolog, elmegy bulizni, és mérgező viszonyba keveredik egy éjszakai klub tulajdonosával, Tedrosszal (Abel Tesfaye), aki afféle szektát szervezett maga köré feltörekvő zenészekből.

Hogy Tedros mivel vonzza magához Jocelynt, az kezdettől fogva rejtély, hiszen nézőként az embernek az az érzése van, hogy fura külsejével és egyértelműen rossz kisugárzásával maximum a legalja lebujokból tudna nőket hazavinni, nemhogy egy popsztárt elcsábítani. De még ha félre is tesszük, hogy láthatóan nem működik köztük a kémia, az olyan szexjelenetek akkor is öncélúnak tűnnek, mint amikor a férfi jégkockát nyom a nő nemi szervéhez, vagy rögtön az első alkalommal fojtogatni kezdi szex közben.

Abel Tesfaye és Lily-Rose Depp Az idolban. Még több meztelen fotóért kattintson a képre!Forrás: HBO

Lily-Rose Depp karaktere maszturbál is úgy, hogy közben fojtogatja magát, miközben már az első epizódban többször láthatjuk meztelenül – ami a nézőknek túl sok volt már a cannes-i filmfesztiválon is, ahol az első három részt eredetileg bemutatták. Több kritika nőgyűlölőnek, szexistának tartja Az idolt, vannak, akik szerint Tesfaye csak a saját vágyait élte ki első sorozatával, hiába akart egy új Eufóriát megalkotni.

Lily-Rose Depp megvédte a sorozatot és a szexjeleneteket

Lily-Rose Depp ezzel együtt megvédte a produkciót, számára egyáltalán nem volt kényelmetlen sokszor meztelenül játszani. „Sok nő van, aki érezte már úgy, hogy kihasználták a meztelenkedés miatt, és azt gondolta: »Nem éreztem jól magam ebben a szerepben«. De én jól érzem magam, ha így kell szerepelnem, élvezem. Ez alakítja a karaktert. A merészebb jelenetekről szóló vitában az a benyomás jelenik meg, hogy ez valami olyasmi, amit következetesen a nőkre kényszerítenek. Nyilvánvaló, hogy ez történelmileg sokszor igaz volt, de itt nem" – mondta a New York Timesnak.

Fotózzák a popsztárt. Még több meztelen fotóért kattintson a képre!Forrás: HBO

Ugyanebben az interjúban egyébként a másik alkotó, az Eufóriát is jegyző Sam Levinson is arról beszélt, hogy a nézők alulértékelik Jocelynt, pedig elég erős karakter ahhoz, hogy ne legyen kihasználva – miközben Amy Seimetz állítólag azért is különbözött össze Tesfayéval, mert jobban hangsúlyozta volna a női szemszöget.

„Ez mind én vagyok. Szeretem ezt a munkát. Szerintem nincs ezzel semmi baj, ahogy azzal sem, ha valaki élvezi ezt a fajta munkát. Szerintem ez mind a karakterről szól, illetve arról, hogy ő milyennek akarja láttatni magát. Végtére is ő egy előadó, még akkor is, ha épp egyedül van, és csak a tükörben nézi magát. Minden egyes ruhája, minden interakciója és a meztelensége minden részlete nagyon is szándékos, és számomra is fontos" – mondta Lily-Rose Depp egy másik interjúban.

Lily-Rose Depp szexi fotóiból itt talál egy korábbi galériát, de nézze meg azt is, hogy Az idolban hogyan meztelenkedett