Románia
15:002024. június 17.
Ukrajna
Belgium
18:002024. június 17.
Szlovákia

Elképesztő titok derült ki Meghan Markle és Harry herceg esküvőjéről

Harry herceg és Meghan Markle
Vágólapra másolva!
Meghan Marle és Harry herceg még 2018-ban házasodtak össze a Szent György-kápolnában. Az esküvőjüket a média is közvetítette, azonban egy fotós soha nem hallott részleteket árult el a ceremóniáról.
Vágólapra másolva!

Mint ismert, Harry - Károly walesi herceg, brit trónörökös és a néhai Diana hercegnő másodszülött fia, II. Erzsébet királynő unokája - a London nyugati határában fekvő windsori kastély Szent György-kápolnájában esküdött örök hűséget még 2018-ban Meghan Marke-nek. 

Az idők változását jelzi az is, hogy Meghan Markle személyében a brit monarchia modernkori történelmében először kerül elvált, afroamerikai gyökerű amerikai állampolgár a királyi családba.

Habár a pár esküvője hat évvel ezelőtt volt, egy fotós soha nem hallott részleteket mesélt a ceremóniáról.

"Utáltam azt a napot. Rettenetes volt. 

Ez volt a valaha volt legrosszabb királyi esküvőm

 - nyilatkozta Arthur Edwards királyi fotós, aki a brit királyi család képeire specializálódott.

Megjegyezte, hogy Harry elhatározta, hogy amennyire csak lehetséges, távol tartja a sajtót az esküvőtől. Mivel emiatt távolabbról készített felvételeket, nem tudott jó minőségi képeket gyártani. Őt és a brit sajtó is nem kívánt vendég volt az eseményen, ráadásul akárhányszor meglátta őt a pár, szándékosan elfordultak, azonban ő mindig próbált hozzájuk a legkedvesebben viszonyulni. 

Sok szempontból rosszul bántak velük

 - fűzte hozzá. 

Az esküvőről nyilvánosságra kerültek a képek, és többen megjegyezték az X-en (korábbi Twitter), hogy a szertartás borzalmas volt - írja a Mirror. 

Minden vendég borzalmasan néz ki, mint akik halálra unják magukat 

- írta egy felhasználó. 

"Vicc  az egész" - jegyezte meg egy másik. 

Ennyibe került az esküvőjük

Aimee Dunne, az angliai luxusesküvő-szervező szerint Harry Herceg és Meghan Markle esküvője azonban 2 millió font (726 millió forint) is lehetett.

A nagyjából 680 ezer dollár (182,5 millió forint) értékű menüt Mark Flanagan vezető séf felügyelte. Klasszikus desszertek és egy citromos torta is szerepelt az ételek között. Nagyjából hatszáz vendég volt hivatalos az esküvői ebédre és vacsorára, valamint 2 640 nyilvános vendég is láthatta a ceremóniát a Windsori kastélyban, nekik teát és kekszet szolgáltak fel. Érdekesség, hogy az étel- és italköltségek az esküvő egynegyedét teszik ki.

Bár az ifjú párnak nem kell fizetnie a Szent György kápolna bérbevételéért, de egy üvegházat építtettek az esküvőre, aminek a szállítása és felépítése 400 ezer dollár (107,3 millió forint) volt.

A The Telepgraph értesülései szerint a ruha 135 ezer dollár értékű (36,2 millió forint), de Dunne úgy véli, a ruha inkább 270 ezer dollárba (72,4 millió forint) került. Mind az esküvő, mind a Windsori kastély méretéből adódóan rengeteg virágra volt szükség a helyszín feldíszítéséhez. Dunne szerint ízléses és nem túl pazarló virág-összeállítást láthattunk, azonban kifejtette, hogy még így is könnyű akár 100 ezer fontot (36,3 millió forint) elkölteni a virágokra.

A zenét James Vivian zeneigazgató irányította a Szent György kápolnában, beleértve a kápolna kórusát, valamint válogatott zenészeket.

A logisztikai költség is igen magas lehetett az esküvőnél, mivel nemcsak rengeteg vendég jelent meg, hanem igen sokan dolgoztak a sikerért, akiktől extra titoktartást vártak el, ami biztosan többletköltséggel járt. 

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről