Egy hím oroszlán átharapta társa torkát a gdanski állatkertben

oroszlán
Two Lions sit at Kabul Zoo, 14 November 2005. Kabul Zoo had a collection of about 500 animals. But a decade of conflict in the 1980s, followed by years of tribal fighting around the Afghan capital, has left the zoo in shambles. AFP PHOTO / SHAH Marai
Vágólapra másolva!
Az ismert lengyel kikötőváros, Gdansk állatkertjében a látogatók szeme láttára végzett nőstény társával egy hím oroszlán.
Vágólapra másolva!

Az oroszlánok a macskafélék körében a legösszetettebb szociális viselkedést mutatják. A természetben a nőstények csapatban vadásznak, ugyanakkor az elejtett prédához jobbára az erősebb testfelépítésű hímek férnek hozzá először. Vannak magányos vagy párban járó példányok (nomádok) is, akik a csapatoktól függetlenül, magukban vadásznak.

Az állatkertek gondozói minden tőlük telhetőt megtesznek az ilyen esetek elkerülésére, azonban úgy fest, a Franciaországból és Portugáliából Gdanskba szállított oroszlánok esetében nem készülhettek fel minden társas konfliktusforrásra, és már késő volt beavatkozni: a hím átharapta a nőstény torkát, halálos sérülést okozva.