Marc Donahue operatőr a Tejutat szerette volna time-lapse videóra venni, a gyönyörű felvételeken azonban egy meteor is megjelent, ahogy éppen elég a légkörben.

A férfi először fel sem figyelt a meteorégésre, csak akkor vette észre, hogy lencsevégre kapta a gyönyörű jelenséget, amikor átvizsgálta a felvételeket. Megállapította, hogy a Santa Cruzban felvett anyagon 50 képkockán látszik, ahogy a meteor fényjelenség kíséretében belép a légkörbe.

Meteorite Explosion - Santa Cruz, CA 7-21-15 from Marc Donahue on Vimeo.

While shooting some timelapses, we saw a huge bright flash in the sky. It even lit up the entire ground. We looked up and saw a huge streak across the sky of burning dust. I did the calculations and the dust fell from the sky for at least 50 frames of my timelapse. Each exposure was 15 seconds long, so that means the burning dust fell for 12.5 minutes. CRAZY!!! This was shot at Shark Fin Cove just north of Santa Cruz on July 21st, 2015 by @PermaGrinFilms - https://instagram.com/permagrinfilms/

Music by: Drew Roulette - www.DrewRoulette.com

„Kiszámoltam, és mivel 15 másodperces exponálással dolgoztam, a meteor pora 12,5 percig esett a Földre. Elképesztő” – írta Donahue a videó alatti megjegyzésben. A mozgókép egyébként már önmagában is gyönyörű felvétel a Santa Cruz felett látható Tejútról.