Láss csodát

Beau Lotto Láss csodát
Beau Lotto: Láss csodát
Vágólapra másolva!
Beau Lotto, a neves agykutató, az idegtudományok professzora vizuális gyakorlatokon,érdekes esettanulmányokon keresztül mutatja meg, hogyan űz tréfát velünk napi szintenaz agyunk, elzárva ezáltal minket egy rejtett és izgalmas világtól.
Vágólapra másolva!

Nem ismerhetjük közvetlenül a valóságot. Minden, amit realitásnak gondolunk, különféle szűrőkön keresztül jut el hozzánk. Érzékelésünk ugyanúgy függ az érdeklődési körünktől, az előfeltevéseinktől vagy a természetünktől, mint a múltbeli tapasztalatainktól, a környezetünktől vagy éppen a kulturális gyökereinktől.

Ha megértjük, miként is működik biológiai és pszichológiai értelemben az észlelés, és hogy a valóság érzékelése személyenként változó, a javunkra fordíthatjuk ezt az egyediséget. Hiszen minden felfedezéshez, új vállalkozáshoz, korszakos művészeti alkotás megszületéséhez az kell, hogy új szemmel, a megszokottól eltérően lássuk a világot, amely körülvesz bennünket.

Beau Lotto: Láss csodát Forrás: Libri

A szerző honlapja: http://beaulotto.com
A szerző TED Talkja (magyar felirattal) – több mint 5 millió megtekintés: https://www.ted.com/talks/beau_lotto_optical_illusions_show_how_we_see?language=hu

A könyvet a Libri Kiadó jelentette meg.