Földönkívüli űrhajó csapódhatott a Csendes-óceánba

aszteroida
A földtörténeti múltból több katasztrofális aszteroida becspódás nyoma is ismert
Vágólapra másolva!
Földönkívüli civilizáció technológiája lehet az a csillagközi objektum, ami 2014-ben csapódott a Csendes-óceánba, Pápua Új-Guinea közelében – állítja a Harvard Egyetem asztrofizikusa, Avi Loeb, aki expedíciót akar indítani a tárgy maradványainak megkeresésére – olvasható a Futurism tudományos portálon.
Vágólapra másolva!

Ahogyan arról korábban írtunk, az objektum 210 000 kilométer per órás sebességgel lépett a Föld légkörébe, de pályája is arról árulkodott, hogy nem a mi Naprendszerünkből származik. Az is kiderült, hogy az amerikai kormány már évekkel korábban értesült a látogatóról, az információkat azonban évekig titokban tartották.

Az objektum eredetéről a kutatók még most sem tudnak túl sokat mondani, Avi Loeb szerint azonban egyáltalán nem kizárható, hogy mesterséges eredetű, idegen technika landolt bolygónkon.

Loeb szerint a csillagközi meteorok összetételének elemzésével kideríthetjük, mesterséges objektumokról van-e szó, vagy sem. Még jobb lenne, ha sikerülne felhozni néhány ép alkatrészt a potenciális idegen űreszközből, véli a tudós, aki expedíciót akar szervezni a CNEOS-2014-01-08 névre keresztelt objektum felkutatására.

Avi Loeb Forrás: Getty Images via AFP/2016 Getty Images/Jemal Countess

A tudós emellett olyan mesterséges intelligencia vezérelte teleszkópon is dolgozik, ami idegen civilizációk létezésére keresne bizonyítékot.

(Futurism)