Az utolsó pillanatban lefújták a British Airways légi utaskísérőinek keddre és szerdára meghirdetett sztrájkját, amely a cég összes budapesti járatát is érintette volna a két napon. Arról, hogy pontosan mely járatok indulhatnak el és melyeket törli a társaság, a nap folyamán később születik döntés. 

Meg nem erősített hírek szerint törölték a két későbbi, február első felére meghirdetett, egyenként 72 órás sztrájkot is.

A BA és a közlekedési dolgozók szakszervezetének (TGWU) legfelső vezetése egész hétvégén, és még hétfőn is tárgyalt. A két fél hétfő délután, sajtóértekezleten tárja fel a megállapodás részleteit.

A British Airways már múlt pénteken közölte, hogy törölte keddre és szerdára a Heathrow repülőtérről induló összes járatát, köztük a napi három budapestit is, valamint a Gatwickről induló belföldi és európai járatait.

A törlések összesen 1300 járatot és 150 ezer utast érintettek volna; egyelőre nem világos, hogy a két napon végül pontosan hány járat fog mégis elindulni. A British Airways honlapján lévő közlemény szerint kedden és szerdán a lehető legtöbb járatot elindízja a légitársaság. Arról, hogy mely járatok nem indulnak, a nap folyamán később születik döntés.