Az egykor híres Dohány utcai Hungária fürdő és Continental Hotel helyére a Zenia Hotel Kft. mintegy 12 milliárd forintos beruházással szálloda és nyilvános fürdő építését kezdte meg - írta a csütörtöki Népszava.

A tervek szerint legkésőbb 2010 nyarán már vendégeket is fogadnak majd a 280 szobás szállodában. Egyedi megoldásként a 250 négyzetméteres wellness-rész a tetőn kap majd helyet, s a szállóvendégek mellett külső vendégeket is várnak. A négycsillagos hotel alatt egy szinten mélygarázs épül - olvasható a lapban.

A XIX. században Pest, majd Budapest három legjelentősebb fürdője közé tartozott az 1827-ben Gamperl András selyemkereskedő által épített hideg vizes közfürdő.

A népszerű Hungária fürdő - a talaj megsüllyedése miatt - 1955-ben zárt be, míg a Continental Szálló 1970-ben csukta be végleg a kapuit. Az állami kézben lévő területet a rendszerváltás után privatizálták. A több üres épületből álló komplexumot 1996-ban vásárolta meg egy cég, mely le kívánta bontani a létesítményeket, hogy helyére modern épületet húzzon fel, de a tervekből csak a bontásig jutottak. A Hungária fürdő maradványait 2004 ideiglenes védettség alá helyzeték, míg 2005-től teljes műemléki védettséget élvez - áll a Népszavában.