Ezer kilométeres golfpálya a semmi közepén

Vágólapra másolva!
Ausztráliában megnyílt a világ leghosszabb golfpályája, de ellentétben a fényűző úri sportot követőkkel az ausztrál pálya megőrizte sajátos természeti adottságait, itt nincsenek mesterséges kis tavak, viszont a több napos golftúra alatt több mint 1000 kilométert golfozhatnunk be, közben pedig találkozhatunk kengurukkal és úszhatunk delfinekkel is.
Vágólapra másolva!

A világ leghosszabb golfpályája igencsak próbára teszi a golf szerelmeseinek kitartását és állóképességét. Az ausztrál Nullarbor golfpálya 1367 kilométer hosszú, a kontinens déli részén fekvő Kalgoorlie és a nyugati parton található Ceduna között fekszik. A lyukakat javarészt a benzinkutak és a motelek közelében helyezték el, többnyire elhagyatott országutak mentén. A pályarendszer célja, hogy a remek sportkalanddal fellendítsék az amúgy kietlen vidék idegenforgalmát.

Forrás: [origo]

A pálya azoknak készült, akik a természetes ausztrál környezetben szeretnének golfozni, nélkülözi az úri sportra jellemző tökéletesen nyírt gyepet és a gondosan megtervezett tavakat, folyókat. A több mint 70 lukat normál tempóban 4 nap alatt lehet bejárni, a résztvevők pedig a túra végén oklevelet kapnak.

A pálya az igazi kalandvágyók paradicsoma, a golfpálya területén táblák figyelmeztetnek a dingó veszélyre, de van, ahol elkóborolt kengurukkal és a tevékkel találkozhatnak az autósok és a golfozók.

Forrás: [origo]

Az egyes lyukaknál nem csak pihenni lehet, a szervezők különböző túrákat kínálnak, a bátrabbak betekintést nyerhetnek a bálnák életébe, delfinekkel úszhatnak, és láthatják a tipikus ausztrál homokdűnéket, meredek sziklapartokat is.