Belehúzott a Ryanair Pozsonyban

Vágólapra másolva!
A Ryanair, Európa legnagyobb utasforgalmát bonyolító légitársasága bejelentette hogy 2010. első hét hónapjában 51 százalékkal növelte az utasforgalmát Pozsonyban és egyedül a júliusi hónapban 119 ezer utast szállított. A légitársaság hamarosan kivonul Budapestről.
Vágólapra másolva!

A Ryanair az idei év első hét hónapjában 623 ezer utast szállított a pozsonyi repülőtérről - derül ki a légitársaság közleményéből. Tamás László a Ryanair a közép-kelet európai régiójáért is felelős vezetője szerint a Pozsonyból induló utasok közül egyre többen érkeznek Ausztriából, Magyarországról és Csehországból. A szlovák fővárosból jelenleg 21 úti cél foglalható.

A Ryanair 44 bázisrepülőtérről összesen 156 célállomásra közlekedik és több mint 1100 útvonalat üzemeltet 27 országban. A légitársaság flottája 250 új Boeing 737-800 repülőgépből áll és további 64 azonos típusú gépre van megrendelése, amelyeket a következő 2,5 évben helyezik majd üzembe. A légitársaság idén márciusban jelentette be, hogy ősztől kivonul Budapestről a ferihegyi repülőtér túlságosan magas díjai miatt.