Románia
15:002024. június 17.
Ukrajna
Belgium
18:002024. június 17.
Szlovákia

Nőtt a horvát kempingek forgalma az előszezonban

Vágólapra másolva!
Horvátországban az idei előszezonban 30-35 százalékkal is növekedett egyes kempingek forgalma, a nyári időszakban szintén jó eredményekre számítanak - közölte honlapján a turisztikai tárca.
Vágólapra másolva!

A horvát kempingek szövetségének tájékoztatása szerint az elmúlt két hónapban a 235 közepes és nagy kempingben, valamint a 284 kisebb táborhelyen összesen 1,65 millió éjszakát töltöttek el a hazai és külföldi vendégek. A legtöbben hagyományosan Németországból, Ausztriából, Szlovéniából és Olaszországból érkeztek, hasonlóan a főszezonban jellemző vendégkörhöz.

A szervezet szerint a pozitív trend annak köszönhető, hogy az elmúlt években jelentős minőségi fejlesztések történtek a kempingekben az Isztriától Dalmáciáig, nem egy helyen 40 százalékos forgalombővülést is eredményezve. A kempingüzemeltetők reményei szerint a tavalyihoz hasonlóan idén is legalább 15,2 millió vendégéjszakát regisztrálhatnak ezeken a szálláshelyeken, de ha jó idő lesz az utószezonban, ennél is jobb eredményekre számítanak.

Horvátországban a több mint ötszáz kempingben összesen csaknem negyedmillió szálláshelyet kínálnak, a statisztikák szerint a kempingezés a magánszállások és a hotelek után a harmadik legnépszerűbb üdülési forma. Tavaly 335 ezer magyar járt az adriai államban, a korábbi adatok szerint 20-25 százalékuk nyaral kempingben.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről