A piramisoktól a Hortobágyig

Vágólapra másolva!
Ki nem ábrándozott már arról, hogy hátratolja irodai székét és befizet egy világkörüli útra. Aki valóban szeretné megtenni, annak nincs másra szüksége, mint egymillió fontra és két évre. Ennyibe kerül és ennyi ideig tart a világ minden bizonnyal legdrágább utazása, amely 962 világörökségi helyszínt érint, Magyarországon például a Hortobágyot és a tokaji borvidéket.
Vágólapra másolva!

A luxusutakra specializálódott Hurlingham Travel által szervezett és a veryfirstto.com ajánlatában szereplő út lélegzetelállító látványosságokat kínál a résztvevőknek: elviszik őket többek közt a Tádzs Mahalhoz Indiában, Angkorba Kambodzsában, a piramisokhoz Egyiptomban és Mexikóban, a Tiltott városba Kínában és a Machu Picchura Peruban.

Nem maradt ki a kínálatból a vietnami Halong-öböl, az egyesült államokbeli Grand Canyon, a jordániai Petra romváros, a lenyűgöző Iguazu-vízesés Argentína és Brazília határán, az Athos-hegy és az Akropolisz Görögországban, a Tower Londonban, és még további 949 helyszín, amelyet az UNESCO a világörökség részévé nyilvánított - írta a The Daily Mail című brit lap.

Forrás: AFP

Magyarországon a budapesti Duna-parttal, a budai Várral, az Andrássy úttal, Hollókővel és környékével, az aggteleki cseppkőbarlanggal, a pannonhalmi apátsággal, a Hortobággyal, a pécsi nekropolisszal, a Fertő tavi kultúrtájjal, valamint a tokaji borvidékkel ismerkedhetnek meg az utasok.

Az útvonal összeállításakor a legfontosabb szempont az volt, hogy a helyszínek biztonságosak legyenek a látogatók számára, illetve minden helyszín elérhető legyen business class járatokkal. Az utasok kényelméről is gondoskodnak a szervezők, akik többek közt a párizsi George V. hotelben, a New York-i Plazában, a velencei Ciprianiban és a moszkvai Ritz-Carltonban szállásolják el ügyfeleiket.