Az volt az utas bűne, hogy a business osztály vécéjét használta.

Az 50 éves Edita Kmetova Bécsből Abu-Dzabiba utazott az NIKI légitársaság járatával, amikor állítása szerint rosszul lett. Mivel a turistaosztály vécéi foglaltak voltak, a business osztály mosdójába ment. Az ott tartózkodó többi utas tiltakozására csak annyit mondott, hogy emergency, azaz vészhelyzet.

Képünk illusztrációForrás: Flickr/allen watkin

Amikor a szlovák állampolgárságú nő kilépett a vécéből a dühös utasok mellett a légiutas-kísérők és az egyik pilóta fogadta őt – írja a Daily Sabah. Miután veszekedés alakult ki, a nőt megbilincselték, a pilóta pedig úgy döntött, hogy kényszerleszállást hajt végre a törökországi Erzurum repülőterén.

Lerakták Törökországban

A BGN News-nak nyilatkozva Kmetova elmondta, hogy hirtelen émelygést érzett, és a vécéhez sietett. Először az utasokkal, majd a személyzettel alakult ki vitája, végül megbilincselték. „Aztán otthagytak Erzurumban, amelyet még a térképen sem tudtam megtalálni. Teljesen magamra hagytak. Sírógörcsöt kaptam" – számolt be a történtekről a nő.

A járat útvonalaForrás: Flightradar24.com

A NIKI anyavállalata, az Air Berlin szóvivője a MailOnline Travelt arról tájékoztatta, hogy a Bécsből Abu-Dzabiba tartó járatukon egy utas engedetlenséget tanúsított. A személyzet mindent megtett, hogy lecsillapítsa őt, és biztosítsa a biztonságot a fedélzeten. Az utas agresszív viselkedése miatt azonban meg kellett szakítani az utat. A járat kétórás késéssel ért célba, a nőt egy hotelben szállásolták el.