Bővítené nemzetközi járatait a MÁV

2019.08.28. 07:52

Nemzetközi utatáshoz is egyre többen választják a MÁV járatait: idén eddig 1,5 millióan mentek külföldre vonattal. A legnépszerűbb úti cél Ausztria, ugyanakkor a Romániába történő utazáshoz is többen választották a vasutat, mint tavaly.  

Ausztriába 614 ezren utaztak vonattal az első félévben, Románia felé pedig 120 ezren, ami 19 százalékkal több utast jelent, mint tavaly. Szintén átlagon felül, 13 százalékkal bővült a Magyarországról Németországba utazók száma - írja közleményében a Magyar Államvasutak Zrt. A legnépszerűbb éjszakai úti cél Zürich. Éjszakai utazásaikhoz pedig eddig 26 ezren választották a hálókocsikat.

Forrás: MÁV Zrt.

A MÁV közleménye szerint szeretnék kiterjeszteni a nemzetközi járataikat: Budapestről bevezetnének egy közvetlen éjszakai vonatot Baden-Württemberg és Hessen tartományok nagyvárosaiba, valamint a Székelyföld és Budapest, illetve a Kolozsvár–Budapest és Bécs vonal erősítése is a tervek között szerepel.

Vizsgálják olaszországi célállomások kiszolgálását Szlovénián keresztül. Ennek elindításával Budapestről egy átszállással elérhető lenne Olaszország valamennyi turisztikailag és gazdaságilag fontos városa.

A Budapest-Belgrád vonal felújítása után a menetidő jelentős rövidülésével együtt sűrűbb vonatközlekedést lehetne megvalósítani a vajdasági és szerbiai úti célok felé - írja a társaság. Mindez versenyképes lehetőséget nyitna a Balkán fontos városaiba és a szezonális turisztikai igényeket generáló Fekete-tengerhez, valamint Montenegróba is.

KAPCSOLÓDÓ CIKK