Bővítené nemzetközi járatait a MÁV

vonat, MÁV, nemzetközi vonat,
Vágólapra másolva!
Nemzetközi utatáshoz is egyre többen választják a MÁV járatait: idén eddig 1,5 millióan mentek külföldre vonattal. A legnépszerűbb úti cél Ausztria, ugyanakkor a Romániába történő utazáshoz is többen választották a vasutat, mint tavaly.  
Vágólapra másolva!

Ausztriába 614 ezren utaztak vonattal az első félévben, Románia felé pedig 120 ezren, ami 19 százalékkal több utast jelent, mint tavaly. Szintén átlagon felül, 13 százalékkal bővült a Magyarországról Németországba utazók száma - írja közleményében a Magyar Államvasutak Zrt.

A legnépszerűbb éjszakai úti cél Zürich.

Éjszakai utazásaikhoz pedig eddig 26 ezren választották a hálókocsikat.

Forrás: MÁV Zrt.

A MÁV közleménye szerint szeretnék kiterjeszteni a nemzetközi járataikat: Budapestről bevezetnének egy közvetlen éjszakai vonatot Baden-Württemberg és Hessen tartományok nagyvárosaiba, valamint a

Székelyföld és Budapest, illetve a Kolozsvár–Budapest és Bécs vonal erősítése is a tervek között szerepel.

Vizsgálják olaszországi célállomások kiszolgálását Szlovénián keresztül. Ennek elindításával Budapestről egy átszállással elérhető lenne Olaszország valamennyi turisztikailag és gazdaságilag fontos városa.

A Budapest-Belgrád vonal felújítása után a menetidő jelentős rövidülésével együtt sűrűbb vonatközlekedést lehetne megvalósítani a vajdasági és szerbiai úti célok felé - írja a társaság. Mindez versenyképes lehetőséget nyitna a Balkán fontos városaiba és a szezonális turisztikai igényeket generáló Fekete-tengerhez, valamint Montenegróba is.