Medve végzett a túravezetővel az amerikai Yellowstone Nemzeti Parkban

grizli medve yellowstone
Vágólapra másolva!
Egy montanai hegyi túravezető meghalt, miután egy grizzly medve szétmarcangolta, amely valószínűleg egy közeli jávorszarvas tetemet védett a Yellowstone Nemzeti Parkban - közölték a hatóságok hétfőn - írta meg a CBS.
Vágólapra másolva!

A 40 éves Charles Mock, aki a park közelében, Nyugat-Yellowstone-ban élt, szombaton halt meg, két nappal azután, hogy megtámadta a medve, miközben egyedül horgászott egy erdős területen a Madison folyó mentén, West Yellowstone-tól több mérföldre északra - mondta Christine Koosman, a Gallatin megyei seriff hivatalának szóvivője.

A legalább 190 kilós hím medvét később lelőtték, amikor a támadást vizsgáló vadvédelmi dolgozókra támadt

- közölték a tisztviselők közleményükben.

A szarvas tetemét a támadás helyszínétől mintegy 50 méterre találták meg - mondta Morgan Jacobsen, a Montana Fish, Wildlife and Parks szóvivője.

Mocknak, aki súlyos fej - és arcsérüléseket szenvedett, sikerült hívnia a mentőket a támadás után, és miután körülbelül 50 percig keresték, megtalálták.

Szánkóval és hószánnal a mentőautóhoz szállították, majd Idaho Falls városának kórházába vitték, ahol a seriff hivatala szerint meghalt.

Mock a Backcountry Adventure vezetője volt, amely hószánbérlést és túrákat kínál a Yellowstone Nemzeti Parkban és a környező nemzeti erdőkben - olvasható a cég Facebook-oldalán.